0

Т аня Евънс пристига за първото си участие в България на концерта "Обичам 90-те", който ще се състои на 11 юни в Зимен дворец.

Тя добива широка популярност през 90-те, като част от немския евроденс проект Culture Beat. Сред най-популярните им хитове са: "Mr Vain", "Got to Get It", "Anything".

Във видеото тя отправя поздрав към феновете си от България.

- Таня, вие станахте известна през 90-те. Период, който ни даде много безспорни музикални таланти и много любими хитове от всеки музикален жанр. Кои бяха изпълнителите, които ви служеха за вдъхновение тогава и кои са сега?
- Изпълнителите, които са ме вдъхновявали през 90-те са доказали се през годините изпълнители с безспорен артистичен и музикален талант като Принс, Джеймс Браун, Дона Съмър, Уитни Хюстън, дори Бьорк с оригиналните си вокали и експерименталния си стил.

Бих добавила и Ани Ленъкс, която освен като стил на пеене, харесвам и като текстописец. В наши дни ми допада Бионсе, макар че тя не успява да ми въздейства по начина, по който ми въздейства творчество на Алиша Кийс например.

Дъфи и Ейми Уайнхаус са също сред певиците, на които изключително много се възхищавам. Въпреки, че техните гласове не звучат толкова красиво колкото гласовете на Бионсе, Уитни и Марая, музикалния им талант и артистичност представляват вдъхновение и в същото време предизвикателство, което кара мен самата да се замислям какво още мога да направя, за да усъвършенствам собствените си музикални и артистични способности.

- Ако имате възможност да направите дует с изпълнител от съвременната музикална сцена, кой би бил той и в кой жанр бихте записали песента?
- Бих искала да запиша дует с Ариана Гранде, защото много харесвам звученето на нейния глас. Дъфи е другата, с която бих искала да запиша парче. Харесвам я като певица и текстописец.

Ако трябва да съм честна, фен съм и на нейния баща, Shaking Stevens, който беше популярен изпълнител през 80те.

Не бих искала да се ограничавам с един единствен музикален жанр или изпълнител. Бих искала бъдещите ми творчески изяви да са в различни стилове, за да обогатя опита си и да развия таланта си.

Изключително съм благодарна за успеха, с който се сдобих благодарение на денс музиката, но за мен да бъда денс певица е само малка част от това на което съм способна като изпълнител.

- Записи в студио или лайв изпълнения? Кое от двете предпочитате и защо?
- Започнах да пея пред публика още като дете, първо вкъщи пред семейството, а по-късно и пред широка аудитория, по време на изяви в нашия град.

После прекарах шест години с различни банди, които се изявяваха в различни стилове. Пяла съм в реге група, джаз банда и поп състави. След това дойде успеха ми с Culture Beat.

Лайв изпълненията винаги са били моята страст. Работата в студиото е свързана повече с усвояването на техниките на пеене. Отне ми около 2 години да изуча техниките, които

водят до реализирането на професионален студио запис. Трябва обаче да призная, че именно нелеките задачи, които студийния запис предполага, ме усъвършенстваха като артист. Да записваш в студио е доста странно усещане, в същото време и много интимно. Дава ти се възможност да чуеш всеки нюанс, всеки тон, който си способен да изпееш, плътността и всички характерени качества на твоя собствен глас.

- Музикалната индустрия е пълна с предизвикателства. Сфера, в която трудно се оцелява. Кое е чувството, което ви захранва и ви мотивира да останете в нея? Може би радост, страст или гордост и защо?
- Прави сте, музикалният шоубизнес изисква много усилия, за да се задържиш и да си адекватен на конкуренцията. Особено в страни като UK и USA, където броят на желаещите да са част от музикалната сцена е огромен.

За себе си бих посочила страстта като емоцията, която най-силно ме мотивира да продължавам да се занимавам с музика. Особено голямо вдъхновение и желание ми носят женските вокали от операта, джаза и госпела.

- Вече знаете какво е да си известен изпълнител с хитове, любими по целия свят. Какъв съвет бихте дала на младите изпълнители, които сега навлизат в музикалния шоубизнес?
- Още в началото постарайте се да сте максимално запознати с всички важни правни аспекти, засягащи записването и издаването на музика, за да избегнете финансови проблеми в бъдеще.

Ако имате възможност, влагайте парите си в неща извън музикалния бизнес, това е единствения начин да запазите достойнството и стабилността си в случай, че очакванията ви от развитието ви в музикалната индустрия не се оправдаят.

Пазете здравето си, то е най-важно. Затова избягвайте всички форми на пристрастяване към наркотици и алкохол. Повярвайте ми, те не са ви необходими нито за вдъхновение, нито за справяне със стреса!

Опознайте себе си добре и не позволявайте славата да промени истинската ви същност. Изградете силен характер, който да ви помогне да преодолеете трудните моменти, които славата носи със себе си.

- Според вас, кои са необходимите "съставки", за да се създаде запомнящ се музикален хит? Такъв какъвто навремето беше "Mr. Vain" на Culture Beat?
- На първо място, според мен, е необходимо хубава, силна и запомняща се мелодия. Мелодия, която е способна да накара хората да се чувстват, леки, щастливи, да повдигне настроението им, да ги накара да се почувстват по-позитивно, когато я чуят.

Нещо, което да привлича вниманието, в същото време не звучи твърде натрапчиво и в никакъв случай безвкусно или претрупано. Успеете ли да създадете такова парче, със сигурност имате хит.

- Споделете някоя случка от сценичните ви изяви, която помните и до днес?
- Спомените са много. Един от тези, които никога няма да забравя е едно наше участие в Германия. По време на концерта публиката пя с нас абсолютно всяка наша песен, която изпълнихме. Те знаеха всички текстове наизуст и бяха адски екзалтирани, в добрия смисъл на думата.

С нас имаше и бенд, който свиреше на живо, и допринасяше много за настроението в залата. Когато се прибрахме в хотела, тълпата фенове ни последва. Показахме се на прозорците да им помахаме и решихме да хвърлим някои от нашите сценични костюми. Те бяха буквално разкъсани на парчета от феновете.

Спомням си и още една доста смешна случка по време на концерт в Холандия. За сценичната си изява имах като част от прическата ми допълнително поставена коса, прикрепена към моята естествена. В един момент, докато бях на сцената забелязах, че танцьорите ме гледат и се смеят. Момент по-късно те хвърлиха нещо към мен, което оприличих на плъх.

За части от секундата бях в пълен шок, не разбирах какво се случва. Изведнъж ми просветна, че изкуствената ми коса се е отлепила и сега лети право към мен. В този миг видях как цялата публика се залива от смях на моята реакция и аз също започнах да се смея. Получи се доста забавно изпълнение.

- Какви са предстоящите музикални проекти, върху които работите?
Мечтата ми е да издам свой собствен албум и да го продуцирам сама. В момента размишлявам върху няколко варианта за DJ -и и музиканти, за които много ще се радвам, ако вземат участие в записите на песните от моя албум.

Сигурна съм, че албумът ще се получи в точния момент и с точните хора.

- С какво мислите, че бихте се занимавали, ако не бяхте се посветили на музикална кариера?
Благодаря ви за този въпрос!

Ако не бях избрала музиката и не бях се реализирала в тази сфера, днес щях да съм психотерапевт, учител или медицинска сестра.

Това са професиите, които пораждат в мен най-много интерес и желание за реализация.

- Кое е любимото ви място за изнасяне на концерт?
Най-много се забавлявам и ми харесва да изнасям концерти в Канада, през лятото, разбира се.

- Говорейки си за места, знаете ли нещо за България? И ако да има ли нещо специално, което искате да видите или да научите повече за него, свързано с нашата страна?
България е едно от местата, които до този момент не съм посещавала. Изключение прави само случая, в който моя полет имаше много дълго закъснение, заради силен снеговалеж.

Тогава прелетях през България, но, за съжаление, нямаше как да остана. Затова с огромно нетърпение очаквам срещата с вашата красива страна и феновете на "Обичам 90-те".

- Концертът "Обичам 90-те", в който ще вземете участие има за цел да припомни на публиката любими хитове от 90-те, защото считаме, че на хоратаим липсва енергията и емоцията, които музиката от тези годни ни даваше. Има ли за вас нещо специфично от този период, което ви липсва в наши дни?
Това, което най-много ми липсва е, че животът през 90-те беше по-семпъл и в същото време, изобщо не беше скучен.

Сега всичко се случва твърде бързо и изглежда по-напрегнато. Хората са изнервени, градовете са претъпкани, животът е скъп.

Вземете например пътуването със самолет - сега има огромни закъснения, обърквания, заплахи, отлагания на полети. Едно време да летиш беше просто забавно, а сега не е.

- На концерта "Обичам 90-те" ще се изявите заедно с рапъра Krayzee. Какво ви подтикна към съвместни участия?
Krayzee е много популярен в Русия и Източна Европа, сред феновете на музиката от 80-те и 90-те заради изявите си със Си Си Кеч.

Съдейки по тях, реших, че заедно бихме били добър тандем, свързах се с него, той се съгласи и сега реализираме съвместни участия.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 3 часа

Ударили са се кола и два мотора

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 5 часа

DEPA е подала молба за арбитраж

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 7 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 8 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 9 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 10 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 10 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 11 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 11 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 11 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 11 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 12 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 12 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 12 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 12 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

Свят Преди 12 часа

71-годишният актьор е посетил Националния медико-хирургически център, където се е срещнал с трима пострадали