К ато чест гост на родната трапеза, баницата се отличава с богато разнообразие от пълнеж и форма. От класическата вита баница със сирене, до баница с ориз, спанак или месо.
Нужните продукти:
400 гр. пилешки гърди
1 глава лук
2 домата
500 гр. бутер тесто
1 белтък
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Започнете с нарязването на месото и лука на кубчета.
Запържете лука и добавете месото. Когато спре да порозовява добавете и настърганите домати.
Как да оформите баничките вижте във видеото от канала “Да сготвим с Милена“
Ако тази рецепта ви е харесала, вижте още:
Интересни и вкусни - как да си направим палачинкови джобчета
Рецепта за тортилa с гъби - лесно и вкусно
Как да си направим вкусна чеснова багета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!