0

К ой друг, ако не Андрей Слабаков е най-подходящият контрапункт на всички останали коментатори в късното шоу на Big Brother 3 "Голямата уста"?

Известният с радикалните си позиции по всички въпроси режисьор е една от основните фигури в нашумялото предаване, въпреки че, ако го попиташ, ще каже, че това не му е основната гордост в живота и кариерата.

Срещата на Playboy-екипа със Слабаков e на следващата сутрин след поредното му участие в "Голямата уста". След 10-минутно лутане из тесните улички на Бояна и напътствията на няколко местни, зърваме брадатата и рошава физиономия на режисьора пред една от боянските порти.

Андрей ни посреща и приятелски подвиква на три местни песа, който са ни обсадили с лай. С радостно размахана опашка към нас се втурва и прекрасно черно-бяло хъски, на което Слабаков изкомандва: "Сибир, не скачай по хората".

След цялото това церемониално посрещане, режисьорът на "Вагнер" ни кани в къщата на своя тъст - писателя-хуморист Чавдар Шинов.

"Със съпругата ми Ернестина и дъщеря ни живеем в "Младост" - уточнява пътьом той. - В момента обаче съм в къщата на тъщата. В учудващо добри отношения сме."

Прекрасно окосената морави и цветята веднага се набиват на очи. "Озеленяването е мое дело - хвали се Андрей. - Много съм добър. С градинарство си изкарвах хляба в Италия преди да стана режисьор.

Мога да присаждам цветя във всички сезони. Това лято например, противно на правилата, преместих няколко кипариса и те се хванаха. Сибир, разкарай се оттук."

После телеграфно обяснява, че в момента се опитва да довърши новия си игрален филм, но парите все не стигат.

"Преди заглавието му беше "Неутрална зона", сега - "Хиндемит" - разказва режисьорът. - Това е австрийски композитор, който обаче няма нищо общо с този филм."

"Има тенденция филмите ми да носят имена на композитори - уточнява той, визирайки предишната си творба "Вагнер". - Другото общо е, че и тази лента е комедия на абсурда."

Докато Слабаков обяснява творческите си приумици, Сибир се шмугва между краката му, където точно в това време се гуши едно новородено пале. Носи гордото име Сержант.

"Махайте се оттука, бе", подвиква Андрей. Напечената ситуация охлажда жена му Ернестина, която измъква мъничето.

- Андрей, известен си с твоите категорични и понякога крайни позиции по всякакви въпроси. Напоследък се прочу и като коментатор в късното издание на "Биг брадър" - "Голямата уста". Колко голяма е твоята уста?

- Наистина страшно много дрънкам.

- Старите хора казват, че кухото най-много дрънчи...

- Така е, общо взето. Но пък говоря какво си мисля. То може би не винаги е вярно и правилно, но предпочитам да казвам това, което мисля, а не непременно някакви адски умни нища. Не че говоря само глупости. Чат-пат и аз се изтървавам и казвам по нещо умно.

- Очевидно харесваш риалити шоуто, след като участваш в "Голямата уста". С какво "Биг Брадър" възбужда интереса ти?

- "Биг Брадър" е абсолютен телевизионен феномен. Това предаване дава възможност на някакви хора да се доказват. Масово хората отиват там не заради пари.

Едни участват, за да доказват нещо на майка си или баща си, други на жена си, трети на комшиите, а четвърти - да доказват нещо на себе си. Феноменално в случая е, че има страшно много хора, които имат нещо да доказват.

Виж колко много хора се явяват на кастингите и вероятно 10 пъти по толкова не са посмели да отидат, а са искали. Хората мечтаят да се реализират и това шоу им дава някаква възможност.

- Не е ли прекалено елементарна подобна реализация? Участниците не си дават много зор, не бачкат, не се борят за кариери и т.н.

- Как да не бачкат? Кой ще е този, който ще се остави три месеца да го снимат от сутрин до вечер как спи, как яде, как ходи до тоалетната и какво ли не още?

Това си е жив затвор. Тези вътре правят адска жертва. Аз например не бих я направил. Мисля, че и ти не би я направила.

"Биг Брадър" е кофти вид затвор. Това не е нормалният, в който някакъв си ляга в килията, яде, спи и от време навреме го извеждат на разходка. Това е затвор, в който те наблюдават денонощно.

На такъв се навиват определен тип хора. Участниците в шоуто не са представителна извадка на българското общество.

- Някои твърдят, че наблюдавайки ставащото в къщата, зрителите си правели генерални изводи за живота и така се превъзпитавали. Смяташ ли, че е така?

- От това шоу могат да се направят доста генерални изводи за живота. И така можеш да видиш, че не е много хубаво до си простак, че няма да е зле, ако си добър с хората и т.н. Т.е., шоуто има някакви свои послания, зависи кой какво ще види и ще разтълкува.

- Ти какви изводи за себе си правиш?

- Открих, че в момента огромна част от жените са супер агресивни. Мъжете са значително по-скромни и кротки. В тази къща са събрани едни жени чудовища.

Това може да се нарече масово явление. И дори вече може да се каже, че такива жени са представителна извадка сред българките.

Откакто се появи еманципацията, те загубиха всичките си привилегии и голяма част от тях се превърнаха в чудовища. Жените станаха груби, защото основно понесоха тежестта на прехода в България.

- Значи жените се оказват по-оцеляващи от мъжете.

- Какви оцеляващи?

- Едно момиче като Лиляна от "Биг Брадър", например. Тя е красива, богата, има собствен салон за красота. Но цената, на която постига това, сигурно не е малка?

- Някой те е излъгал, че тя е красива. Това, че има салон за красота, не значи че е красива. Това че някой се е излъгал да й подари мерцедес, а след това си го е взел, също не означава, че е първа красавица. За всеки влак си има пътници, предполагам, че и за влака на Лиляна има такива.

Моите естетически критерии се бунтуват, когато ми твърдиш, че тази жена е красива. Тя просто не е грозна.

Друг е въпросът до каква степен тя вдъхва сексуални желания в един мъж. Според мен в никаква. Човек, който е в състояние да спи с нея, може да го направи и с табуретка.

- Много си краен. Има в къщата обаче една жена, за която не можеш да отречеш, че е много красива. Палома имам предвид.

- Да, тя е значително по-симпатична и изглежда значително по-добре от всички останали жени в шоуто. Стана ми много гот, когато в къщата надойдоха едни фолкпевици (става дума за мисията на съквартирантите, в която трябваше да пеят чалга дуети - бел.ред.).

Появиха се някакви по бански и се оказа, че трите сестри от Благоевград имат значително по-добри фигури от тях. Да не казвам, че пееха и по-добре. Фолкпевиците бяха едни зловещи джуджета.

Прави ми също впечатление, че голяма част от жените в къщата са дебели и разплути. Но те не са представителна извадка за цялата нация, защото българките са най-хубавите на света. От опит ти го казвам.

Тази Диана например е убедена, че е адски сладка. Не може коремът ти да прелива като козунак, бе, мойто момиче, и ти да си с такова самочувствие.

Виж, всеки човек трябва да уважава себе си. След като сега Диана се е разплула, я си я представи след 10 години на какво ще прилича?

Не може да си нахакаш татуировки навсякъде, защото не след дълго кожата увисва и жените се превръщат в татуирани бабички.

Аз разбирам някой стар морски вълк да си татуира тук-там някоя котва. Но нали разбираш, че девойките с татуирани мишчици и пеперуди на задниците в един момент започват да изглеждат безумно?

- След като си толкова критичен към нежния пол в "Биг Брадър", бъди такъв и към мъжете вътре.

- Мъжете вътре са мухльовци в голямата си част, а останалата част - комплексари. Но пак повтарям, че тези хора не представляват като цяло българския народ.

Както вече казах, "Биг Брадър" дава възможност на някакви хора да се изявят. Това шоу може да бъде полезно, ако този, който го гледа, мисли.

Т.е., да осъзнае какво може и какво не бива да прави, да разбере, че не е толкова важно да има мерцедес например. Да проумее елементарни неща като добро, толерантност и т.н. Това последното го казвам във връзка с педерастите.

- Съквартирантите са толерантни към откровения гей Гаро и не особено към Пеньо-Пепи...

- При Пепи ситуацията е по-натопорчена, защото самият той не се решил какъв е - мъж или жена. Как останалите тогава да го определят?

Убеден съм, че двамата в къщата, които си приличат като принцип на поведение и обърканост, са Пеньо и Тодор. Тодор не знае дали е духовно, или светско лице, което е супер генерално объркване. Май светското го влече повече.

- Ще успее ли Тодор ще вкара ли в правия път "овцата" Палома?

- Ама каква овца е тя? Той няма какво да я привлича към паството, ако това имаш предвид. Тя отдавна е привлечена, но не към това паство, а към едно друго.

Момичето си е абсолютна професионалистка, върши си работата идеално. Предполагам, че до месец ще е в нечие друго легло. Аз нямам нищо против нея. Тя е симпатична, прибрана.

Но ще стане интригантка, ако се събира с Гаро. Той примерно се държи като стара интригантка, но е интелигентен, което не е лошо. Защото на света няма по-лошо нещо от прост педераст.

- Имаш ли фаворит сред брадърите?

- Чак фаворит нямам, но Тодор ми е най-любопитен, защото води някаква вътрешна борба със себе си. Има обаче данни да стане безинтересен след време.

Харесвам готвачката Виолета, защото е първосигнална. Каквото си мисли, това казва. Не си прави скрити сметки.

Освен това нейната най-голяма грижа е хората в къщата да не останат гладни, което означава, че е готин човек.

- Като режисьор сигурно хвърляш по едно око и на "Сървайвър" по bTV. Добро ли е това риалити шоу според теб?

- Кое му е риалити на "Сървайвър"? Това са едни хора, насадени сред едни палми на Карибите.

Най-много се забавлявам с това, че си говорят все едно няма никакви камери около тях. Категорично ти казвам, че камерите се намират на не повече от 1 метър от тях.

При положение че има 40 души екип, не мога да разбера те какво имат да оцеляват. Ако някой от тях си убоде пръстчето, веднага ще притичат десетина души да го спасяват.

Това предаване наистина е много популярно в Щатите, но ние не сме толкова елементарна нация. Шоуто е някакъв вид "Бързи, смели, сръчни", само че не за пионерчета, а за по-отраснали.

Щеше да е много по-интересно, ако го бяха снимали в България. Защото и баба знае да оцелява, когато има кокосови орехи. Я ги пусни тези смелчаци из някоя от нашите планини, да ги питам какво ще ядат.

- Правим това интервю, докато върви кандидатпрезидентската кампания. Би ли работил за каузата на някой политик или партия?

- Как ще работя за политиците, та аз не ги харесвам. Във всяка партия има по някой свестен, но за съжаление обграден от хиляди кофти.

Въобще партиите са ми странни организации. Иначе съм готов да поддържам някакви частични мероприятия, ако те ми се виждат смислени - без значение коя партия ги организира.

- С баща ти Петър Слабаков бистрите ли политически теми?

- Караме се непрекъснато. Баща ми е станал по-краен и от мен и вече не харесва никого в политиката. Смята, че всички са крадци, лъжци и престъпници, което не е много далеч от истината.

Аз все пак намирам, че някои стават. Т.е., вече съм по-обективен, докато преди беше обратното. Но това е демокрацията.

- Демокрацията обаче позволява, когато хората са недоволни от управляващите, да протестират свободно...

- Ние сме нация, която не подлежи на организация, затова и трудно организираме протести. Индивидуалисти сме, а не някакво стадо като американците.

- Да, но след като масово хората мръзнат цяла зима и пак плащат кошмарно високо парно, защо си траят?

- Защото на нашите майки и бащи трудно им увират главите. И когато се намери все пак някой да им каже, че не трябва да си плащат парното, защото ги крадат, те се страхуват, че ще им вземат апартамента, примерно.

Това е безнадеждното мислене, че нищо не може да се направи. А може. Един политик пуска кокала, когато му избиеш зъбите. В момента, в който излезем на улицата, всички политици ще се насерат от ужас.

Другото, което можем да направим, е да не гласуваме, но всички до един. Много поздрави на всички фашаги и долни сталинисти, които ни убеждават, че наш граждански дълг е да гласуваме.

Никой не може да ми отнеме правото да не гласувам. Нямам намерение да си давам на някого гласа, след като не ме кефи.

По времето на Тодор Живков беше значително по-демократично, защото там имаше две възможности - или гласуваш за него, или не гласуваш за него. В подобно гласуване много по-добре можеш да изразиш своята гражданска позиция.

Сега ми разправят, че ако аз не дам своя вот, гласът ми ще бъде преразпределен другаде. Какво демократично има в това? Как така моят глас, който аз не съм дал, ще го преразпределят?

- Смяташ ли, че Европа ще ни стегне каиша, след като ни присъедини към себе си на 1 януари?

- Съществува тази вероятност. Проблемът е, че по-скоро ние ще разрушим ЕС. Политиците ни треперят да не стане някой сакътлък с ЕС, но не защото са много загрижени за народа, а защото ще им дръпнат кокала, ако не влезем.

В България има странното разделение на държава, която се разбира така - група политици крадат, и останалите. В този смисъл българският народ е прав, като иска да прекара държавата, защото тя така го прекарва, както той - народът, никога не може да го направи.

Тъпото е, че реално ние сами се прекарваме, защото държавата води дела срещу нас, и то с нашите пари, влезли в хазната й от нашите данъци. Много ми е смешно, когато някой каже, че ще осъди държавата. Реално ще води дело срещу самия себе си.

- Какво се случи с българина през последните 16 години според теб?

- Българинът започва да става все по-зле възпитан, изпрострява, съсипа си образованието. В това отношение положението е зловещо.

Моята дъщеря е в четвърти клас и твърдя, че учебниците на децата се пишат от неграмотни кретени, които просто искат да изкарат едни пари.

Учебниците са страшни за четене, да не говорим колко тежки за носене са. Онзи ден мерих раницата на дъщеря ми и тя тежеше 12 килограма.

Ако разсъждаваме по-глобално, при социализма се събуждаше обща съпротива към системата и това сплотяваше хората. В момента всеки дърпа чергата към себе си, гледа да изкара 5 лева и не знае около какво да се обедини.

Това се нарича "подмяна на ценностната система". Изведнъж се появиха странните евроатлантически ценности, които никога не бях чувал през живота си.

Има обаче общочовешки ценности и други не съществуват. Както няма стар и нов морал, а просто морал. Та тези странни евро-атлантически ценности се въртят само около пари.

Приемам обаче, че всичко това е период, който ще отмине след време. В държавата ще се обособят групи хора. Едни, които ще мислят и други, които само ще плюскат.

Естествено, тези, които мислят, рано или късно ще станат определящи за държавата, а другите ще се обособят в тълпа, която само пие, яде и сере.

- А дотогава народът какво да прави?

- Да приемем, че излезем на улицата и свалим управляващите. На тяхно място ще дойдат други, които след три години ще са точно толкова корумпирани, колкото сегашните.

Въпросът е не да сваляме и качваме политици и правителства, а да ги наплашим. Ти отиваш, удряш по масата и те се подмокрят.

Липсата на гражданско общество е огромна у нас. Непрекъснато чакаме някой нещо да свърши вместо нас.

- Има ли нещо в обществено-политическият живот, което те потиска?

- Много потиснат се чувствам, когато по телевизията видя поредния зов за помощ. Това просене на пари от роднините на болни деца ме ужасява. Не знам по света да съществува такава практика.

Има много по-безболезнен и по-малко унизителен начин за събиране на пари за животоспасяващи операции. Просто не сменяш колите на парламента.

Или още по-идеалния вариант - продаваш мерцедесите и беемветата на парламента. Купуваш на депутатите по едно жигули и ето ти пари за чернодробни трансплантации за целия Балкански регион.

Идеалният вариант за мен е парламентът да се закрие и ще видиш тогава колко пари за всеки ще има.

- Прекалено политически стана разговорът ни. Съвсем забравихме българската култура и кино, чийто представител си ти. На какво дередже според теб е вашата гилдия?

- Забелязва се отпушване. Някакви български филми отиват на някакви международни фестивали и получават някакви награди. Тези награди са нещо хубаво, но да не забравяме, че българските филми трябва и да се разпространяват. И това е най-големият проблем.

Да не говорим, че новото българско кино изобщо не се рекламира, тъй като няма пари. Бюджетите едва стигат да се направи самият филм.

Толкова тъпи американски филми гледаме, просто защото някой те е напомпал с реклама за него. А у нас хората трябва да хвърлят боб, та да разберат, че някой български режисьор е направил филм.

Проблемът със сценаристите в България също е изключително голям. Тези, които горе-долу стават, работят за телевизията, защото трябва да ядат. За да се пишат филмови сценарии, човек трябва да се занимава само с това, а няма как да стане.

И другият огромен проблем е, че заради ограничените пари се правят едни и същи филми, като жанр. Дори един нормален екшън не можеш да снимаш, защото трябва да счупиш минимум две или три коли.

Искам да видя лоби в парламента, което да защитава българската култура, не френската или американската.

- Не можете да се оплачете сега, защото министърът на културата Стефан Данаилов е кинаджия?

- То затова нещата в БГ киното леко мръднаха. Не знам дали знаеш, но културата не е приоритет на нито едно правителство от 1989 г. насам, защото ни управляват тъпанари. И не защото няма пари в културата - има, но няма как да ги откраднат.

И само ми надуват главата с тази Европа, а там културата е постоянен приоритет. Не нашите домати или бройлери ще ни отличат от останалите, а културата.

- Безпощаден си в критиките. Такъв ли си и в любовта?

- По принцип съм традиционалист. Искам жените да са жени и мъжете - мъже. Освен това харесвам българките и гарантирам, че са най-хубавите.

Който ти каже, че има хубави французойки, италианки или подобни, да вземе да се гръмне. В това отношение съм краен националист.

- Да не си привърженик на "Атака"?

- Не, значително по-краен съм. Не обичам хора, които правят компромиси и са толкова консервативни, какъвто е Волен Сидеров и хората тези около него.

Аз например искам България в реални граници - от река Днепър до река Тиса, а от Гърция два града държави да ни останат - Атина и Спарта.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Любопитно Преди 2 часа

Програмистът Тихомир и полицайката Маргарита празнуваха заедно

Армения предава още територия на Азербайджан

Армения предава още територия на Азербайджан

Свят Преди 3 часа

Населените места са били под арменски контрол от началото на 90-те години

Главчев се отказа от смяната на външния министър

Главчев се отказа от смяната на външния министър

България Преди 6 часа

Това научи NOVA неофициално от свои източници

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Свят Преди 6 часа

НАТО направи карта на съществуващите възможности

Главчев освободи трима зам.-министри

Главчев освободи трима зам.-министри

България Преди 7 часа

Това са Мартин Гиков, Николай Сиджимов и Николай Найденов

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

България Преди 7 часа

Мартин Димитров от ПП-ДБ посочи, че Денков не е подписвал договора, нито неговият енергиен министър

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

България Преди 8 часа

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 8 часа

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 8 часа

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 8 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 8 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 9 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 9 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 9 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 10 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 10 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen