Пенсиите разбуниха духовете на Борисов и Станишев
Източник: БГНЕС
564

Партиите обявиха началото на кампанията за избор на народни представители за 42-то Народно събрание на Република България.

Във втория ден на кампанията, самоцелно или не, беше поставен въпроса за снощното изказване на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кампанията на партията в Пловдив.

Коалиция за Бългаpия

Имаме една единствена цел - не власт, не постове, искаме да върнем България на хората, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при откриването на предизборната кампания на Коалиция за България за предсрочните парламентарни избори.

Това е нашият лозунг и той не е празна фраза, защото преди два месеца стотици хиляди българи излязоха на улицата и изгониха досегашните управляващи, посочи той.

Организаторите на хепънинга на Коалицияза България в Южния парк в София съобщиха, че на откриването на кампанията са присъствали около 20 хил. души от цялата страна. На нас не ни трябва демонстрация на триумф на волята, която да прикрие немощта на разума,посочи лидерът на БСП.

Бях потресен от цинизма, който за пореден път демонстрира Борисов и компания в петък в Пловдив, когато ГЕРБ откриваха тяхната кампания. Оказа се, че фискалният резерв бил опоскан, изяден от българските пенсионери, каза лидерът на БСП. Ще допуснем ли да продължат да се подиграват на цяла България, попита Станишев, а множеството отговори: "Не". Ние сме единствената сила, която може и ще свали от власт тази шайка, която четири години плячкосва държавата, смазва демокрацията, която унищожава икономиката и възможностите за растеж и ще го направим с ясно съзнание за нашата отговорност, заяви лидерът на БСП. Той отбеляза невижданата конкуренция между45 партии и коалиции на предстоящия вот.

"Приятелят на Меркел - Бойко Борисов не е правилният човек за България, той показа това като подаде оставка и всички видяхме, че не може да се справи", заяви председателят на ПЕС - Жени Зита Гурмай, гост на откриването на предизборната кампания.

Пламен Орешарски е човекът, който е способен да изгради новата България съвместно с БСП, изрази своята подкрепа тя.

ГЕРБ - отговорът

Станишев освен, че чете наобратно, е започнал да чете и до половината, вадейки думи от контекста на изказването ми за фискалния резерв, заяви по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на партията.

Борисов в отговор, изпратен до медиите пише: "Ще повторя това, което казах вчера и се надявам следващият път, когато Станишев реши да ме коментира да го направи коректно, четейки отляво надясно и от начало до край".

"От първия ден на своя мандат ГЕРБ започна да изплаща 20% по-високи пенсии. В период на криза, при ясно изразен спад на приходите, бюджетът на Тройната коалиция формира огромен дефицит. По време на нашето управление изплатихме с 13 млрд. лева повече социални разходи спрямо мандата на Тройната коалиция. България беше страната с най-ниските дефицити в Европа, с които се финансираха по-големите социални разходи в периода на криза. Правителството на ГЕРБ изплати 9 млрд. лева повече пенсии, което е в пъти повече от спада на фискалния резерв", отбелязва бившият премиер.

"Движение България на гражданите"

Партия "Движение България на гражданите" също изрази недоволство и поиска публично извинение от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за неговите "обидни твърдения по отношение на пенсионерите". В отворено писмо от председателя на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, изпратено до медиите се заяьвява:

"Предсрочните избори, предизвикани от недоволството набългарския народ срещу управлението на ГЕРБ и нeговите скрити коалиции, са шанс българите да изберем друга, нова посока за излизане от кризата и за възстановяване на нашето достойнство и за възвръщане на нормалността в страната".

"Ние сме възмутени и персонално обидени от зададения тон на изборната кампания. Няма оправдание за агресивността на един политик, който да си позволява да настройва цели групи български граждани едни срещу други в и без това изтормозено и разделено общество без път и посока. Не може един доскорошен министър-председател, свален от народа си, да обижда и да разделя българите по този недостоен начин на хора, които са му потенциални гласоподаватели и на такива, които е зачеркнал", заявяват от "България на гражданите".

ДПС

Според лидера на ДПС и водач на листата в Кърджали Лютви Местан днес България се нуждае от демократично в същността си управление, алтернативно на управлението на ГЕРБ. Той определи изборите на 12 май като исторически важни за страната, защото сепровеждали в условия на "дискредитирано усещане за държавност".

Лидерът на ДПС подчерта необходимостта да се възстанови коалиционната формула за управление на страната. Той отчете, че по времето на двойната и тройната коалиция не са били разгърнатипредимствата на коалиционното правителство и е допуснато да се създаде усещане за коалиционно парцелиране на властта.

Коалиция "Горда България"

Коалиция "Горда България" откри предизборната си кампания с митинг пред Министерския съвет. Принципите, зад които застават представителите на коалицията са: възмездие за онези, които са ограбили България; правила за всеки; надежда за младите; грижа за децата; подкрепа за онеправданите; опора за възрастните и патриотизъм в отстояването на интересите на България, заяви предсъбралите се председателят на ГОРД евродепутатът Слави Бинев.

Боян Дуранкев, който беше представен като избора на коалициятаза премиер, заяви, че не трябва да търпим България да е най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС.

Коментари 564
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

564 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 5 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 6 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 8 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности