"Сега": Фандъкова плаши "Витоша ски" със съд
Източник: netinfo
8

"Ако "Витоша ски" не пуснат лифтовете, ще се обърнем към съда", предупреди най-сетне вчера кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Сега", след като досега пази мълчание по скандала с претенциите за ски зоната над столицата. Тя е поканила днес представителите на фирмата да се разберат окончателно по въпроса.

Пред "24 часа" политологът Румяна Коларова заявява, че пожарът на Витоша би бил много удобен за властта само ако бе станал на някакво невидимо и недостъпно място и тогава той би могъл да се героизира.

Но Бистришкото бранище се оказа точно обратното, на който й да е лот от магистрала "Тракия" или ремонта на някой корозирал мост. "Столичани бяха бдителни и активни граждани, забелязали веднага безрезултатните и мудни действия на институциите. Дано бъдат такива и при обсъждане на проблемите в енергетиката и земеделието", пожела г-жа Коларова.

"Сега" цитира министър-председателя: "Аз съм щастлив премиер, ГЕРБ има министри, които ще останат в историята като едни от най-добрите в своята сфера", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред общото събрание на младежката организация на партията. Борисов отличи поименно вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков, както и регионалния министър Лиляна Павлова и икономическия Делян Добрев.

Правителството бави изграждането на нов терминал на пристанище Варна-запад, защото иска да отдаде старите на концесия, пише "Дума". Това обвинение отправиха вчера от БСП, като припомниха, че за проекта беше договорен заем от Японската агенция за международно развитие.

Бившият транспортен министър и настоящ депутат от БСП Петър Мутафчиев изрази съмнение, че с концесионирането в последния момент вероятно се цели раздаване на държавно имущество на лица, които са близки до управляващите.

Куп опорочени търгове за обществени поръчки в държавната "Мини Марица -изток" в периода 2009-2011 г. е разкрила Агенцията за държавна финансова инспекция, алармира "Труд".

Имената на данъчните измамници вече няма да са тайна, информира "Стандарт". Актовете на ревизорите на Националната агенция за приходи ще станат публични и скоро ще може да се виждат в интернет.

"България облекчи визовия режим за руснаци", съобщава "Сега". След дълго обмисляне бе облекчен визовият режим за руснаци, украинци и молдовци. От началото на месеца те вече могат да се сдобият с многократна краткосрочна виза до една година, стига през м.г. да са получили подобен документ заради туризъм, частно или бизнес посещение у нас, съобщиха от икономическото министерство.

В анализ за "Дума" доц. Йордан Съев коментира как новите цени на тока, парното, водата и газа ще се отразят не само на битовите ни сметки, но и на цените на стоките от първа необходимост.

"Не плащаш данък - няма и преглед за колата", отразява решение на СОС "Труд". Общината спира онлайн годишните технически прегледи на автомобили, за които не е платен данък. Това ще стане възможно от септември.

Корпоративна банка "налива" пари във фирми на мажоритарния си собственик Цветан Василев, показва информация от Търговския регистър, пише "24 часа". Финансирането става така, че дружествата получават свеж ресурс, без да плащат лихви за него.

Ежедневникът отбелязва и шоковото покачване на цената на горивата с до 10 ст. на литър, след като "Лукойл България" вдигна на два пъти цените на едро в края на миналата седмица. Причина за скока са котировките на петрола, според нефтената компания.

"Азиатци смениха американци в Караджалово", е водещото заглавие на "Капитал Daily". Три месеца след като заработи един от най-големите соларни паркове в България, американският му собственик го продаде.

Всички опити да се вкара ред във финансирането на болниците удрят на камък, след като до средата на т.г. в здравната каса са внесени десетки искания от лечебни заведения за нови бюджети, пише "Сега".

"По груби сметки общо исканията са за около 100 млн. лв. над планираните и те са все за извършени дейности", обясни Иван Кокалов, член на надзора на НЗОК и вицепрезидент на КНСБ. ГЕРБ продължава упорито да твърди, че няма да се наложи актуализация на здравния бюджет, но не казва откъде ще се вземат 50 млн. лв. извънредно за МЗ.

"Летният вирус може да стане пневмония", казва в интервю за "Телеграф" д-р Любомир Киров, национален консултант по обща медицина. "Заразата по морето е с висока температура, опасна е за деца и възрастни", съветва д-р Киров.

"Касата поема ин витрото", заявява пред "Труд" Десислава Атанасова, министър на здлавеопазването.

Любомир Павлов е "напазарувал" палати за 110 млн. лв. на Френската Ривиера, а доходите, които е декларирал като физическо лице, са само 4,2 млн. лв., пише "Телеграф". В момента НАП прави справка на имуществото на Павлов.

В интервю за "24 часа" Михаил Миков, зам.-председател на ПГ на "Коалиция за България", казва: "Не подозирам, очевидно е, че се подслушва и за политически цели".

"Пари от хашиш в зеления ток", коментира възможността за легализиране и по този начин на парите от дрога "Стандарт" на първата си страница. Заподозрян за наркотрафик строи соларни паркове. Съпругата на задържан за трафик на 4 тона хашиш преди няколко години се оказа собственик на фирма за строителство на фотоволтаици. Тя е регистрирана в радомирското село Негованци и има няколко проекта.

Скандални разкрития за бой и блудство в дома "Асен Златаров" направиха бивши служители пред "Монитор". Сигнали за нередности в дома бившата възпитателка Евелина Ангелова подава още миналата година. През октомври 2011 г. тя пише на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че заради лоша организация децата са в риск. "Възпитателите изписваха в дневниците, а сутрин докладваха: "Еди кой си преби еди кой си. Заварих нерегламентирана близост между деца". Никаква реакция", разказва Ангелова. Чистачките в социалния дом са били повишавани на помощник -възпитатели. Държавната агенция за закрила на детето прави проверки за насилие и експертите не констатират такова в "Асен Златаров".

Коментари 8
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

8 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Европол предупреждaва за разпространение на фалшиви реклами и обяви

Европол предупреждaва за разпространение на фалшиви реклами и обяви

Свят Преди 22 минути

Според Центъра за борба с киберпрестъпността, на територията на ЕС в момента действали десетки зловредни банди

Стачка на австрийските авиолинии: Отменени са десетки полети

Стачка на австрийските авиолинии: Отменени са десетки полети

Свят Преди 44 минути

Анулирани са и полетите между Виена и София

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

Технологии Преди 1 час

Те ще бъдат ескортирани от нов безпилотен дрон

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Свят Преди 1 час

Учените изследват различни видове магнитно-резонансни сканирания за измерване на обема, структурата и функциите на мозъка при 81 участници

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Технологии Преди 1 час

Чрез него приложението ще дава повече информация

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 7 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 8 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 9 часа

DEPA е подала молба за арбитраж

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Свят Преди 10 часа

Автобусът е паднал от височина от петдесет метра

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 11 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 11 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Колко ще струват избори 2 в 1

Колко ще струват избори 2 в 1

България Преди 11 часа

Дотук за три години и седем вота държавата е похарчила 710 милиона лева

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 12 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 13 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Русия обвини Украйна за атентата край Москва

Русия обвини Украйна за атентата край Москва

Свят Преди 13 часа

Според експерти Путин може да готви нова мобилизация в Русия

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 14 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция