Хулио Иглесиас: Oбичам България!
Източник: ЕПА/БГНЕС
1

Хулио Иглесиас (JulioIglesias.com) вече 44 години се радва на блестяща кариера и за този период е постигнал впечатляващи рекорди.

Той е вписан в Книгата на рекордите на Гинес за своите 80 издадени албума на 20 езика, има над 300 млн. продадени копия от албуми, над 2600 платинени и златни плочи, над 5000 концерта в 500 града по света и над 60 млн. зрители на всички континенти.

Испанецът е отличен с "Грами" през 1988 г., а през 1989 г. получава собствена звезда в холивудската Алея на славата, а е носител и на още десетки награди и почетни отличия.

Пял е на една сцена заедно с музикални величия като Франк Синатра, Стиви Уондър, Уили Нелсън, Даяна Рос, Доли Партън, Пол Анка, Пласидо Доминго, Стинг, "Бийч Бойс" и много други.

На 13 юни в зала "Арена Армеец" изпълнителят, по когото и до днес въздишат милиони жени по света, ще представи на живо и последния си албум, включващ нови записи на вечните му и неостаряващи хитове.,

Как се чувства той за предстоящия концерт, какво е усещането да си 44 години на сцена, защо реши да се венчае за половинката си Миранда чак след 20 години съвместен живот и дали синът му Енрике ще го наследи или ще върви по своя собствен път?

На тези и много други въпроси отговаря Хулио Иглесиас в ексклузивно интервю за Vesti.bg:

- В едно ваше интервю четох, че сте голям почитател на виното и имате колекция от над 5000 редки вина и още няколко хиляди други. Дори не мога да си представя колко много вино е това. Моля, разкажете ми за тази ваша страст.
- Наистина много обичам виното. И тук не става дума количество, колкото за страст. Най-добрите вина са плод на изключителна работа, а правенето на добро вино е изкуство. Започнах да купувам вина преди години, а днес се радвам да ги споделям със семейството и приятелите, когато вечеряме заедно.

- Добре, разбирам, че купувате много вина, но произвеждате ли и собствено?
- Да. Партньор съм на винарна "Монтекастро" в Испания. Едно от вината - The Montecastro 2005, получи и наградата The Best Ribera del Duero Wine на "Ню Йорк таймс".

- Освен това казвате: "Моето разбиране за живота стана много по-ясно благодарение на виното". А музиката? Какво ви дава тя тогава?
- Музиката е моят живот. Тя ми помогна да премина през един от най-трудните ми моменти. Когато бях на 20, можеше да остана полупарализиран до края на живота си заради катастрофа, която претърпях. Но животът ми даде втори шанс и се възстанових. Музиката беше най-добрият лек за мен през тези години. Тя ми даде сила да продължа напред и беше най-добрият ми приятел в самотата.

- Вече 44 години сте на сцена. Как се чувствате?
- Чувствам се привилегирован и благодарен на хората, които направиха така, че тези 44 години да са възможни. Обичам ги. Всички те заемат специално място в сърцето ми.

- Кога се чувствахте в своя професионален апогей, имали ли сте такъв миг досега или той тепърва предстои?
- Научих се, че е по-важно непрестанно да правиш опити да си на върха, отколкото да чувстваш, че си там. Достигането на една висота е много трудно и изисква упорит труд и пълна всеотдайност, а да се задържиш там е най-трудното нещо.

- А кога е бил най-трудният момент в живота ви и какво научихте от него?
- Животът бе много щедър към мен. Имал съм много повече хубави, отколкото лоши моменти, затова не би било редно да се оплаквам. Трудните мигове също са имали своята роля, ако човек може да се учи от грешките си. Освен това е важно да си признаеш, когато си сгрешил.

- Година и половина по-късно, но трябва да ви поздравя за сватбата. С Миранда сте заедно от повече от 20 години, нали? Сигурна съм, че всички се питат защо се решихте да минете под венчило точно сега, след толкова много години?
- Да, с Миранда сме заедно от вече 22 години. Венчахме се през 2010 г., но ние винаги сме знаели, че един за друг сме съпруг и съпруга. Имаме пет деца и те са радостта на живота ни. Решихме да се оженим след 20 години, защото това беше точният момент - децата ни пораснаха достатъчно, за да разберат значението на този момент. Заслужаваше си да изчакаме всички тези години, за да видим щастието в очите на децата ни по време на церемонията.

- Енрике може би е най-популярен сред децата ви в този тип шоубизнес. Някои казват, че може би той ще бъде следващият Хулио. Вие какво мислите?
- Той е Енрике Иглесиас - със собствен стил и индивидуалност. Няма нужда да бъде сравняван с мен или с други артисти, защото вече е световноизвестен и то благодарение на собствените си усилия и упорита работа. Много се гордея с него.

- Много ваши почитатели се питат защо не поканите сина си за съвместен проект. Вие мислили ли сте за нещо подобно и можем ли да очакваме дуетна песен от вас двамата?
- Да, разбира се, че с Енрике винаги сме имали желанието за подобно нещо. Просто трябва да открием точния момент, защото и двамата сме по турнета от години. Когато аз съм в Европа, той е в САЩ и обратното. Но съм сигурен, че ще запишем обща песен и то в близко бъдеще.

- А как избрахте кои песни да преработите и да включите в последната ви компилация "1"?
- Двойният албум "1" включва 35 от най-популярните ми песни. Презаписахме ги през последните три години и го направихме с цялата си любов. След четири десетилетия на сцената наистина вярвам, че сега пея по-добре, отколкото когато започнах. Ето защо исках да дам нов живот на тези песни, а освен това да използвам и новите технологии за звуци, които са невероятни.

- Какво можем да очакваме от концерта ви в България на 13 юни?
- Изключително развълнуван съм да се върна отново в София. Аз обичам България и за мен винаги е удоволствие да се връщам. Шоуто на 13 юни ще бъде фокусирано върху песните ми от албума "1", който ще е на българския пазар след 23 април. Надявам се да му се насладите, както ние се наслаждавахме, докато записвахме песните отново. Първото CD съдържа 17 песни на английски, включително дуети с Франк Синатра, Уили Нелсън, Даяна Рос, Стиви Уондър и "Ол фор уан". Второто CD съдържа 18 песни на испански.

- А какво е посланието ви към всички ваши почитатели?
- Благодаря ви за това, че ми дадохте възможността да се върна отново и да пея за вас още веднъж. Благодаря ви още и за цялата любов и подкрепа, които ми давахме през всички тези години. Ще се видим на 13 юни в София!

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 21 минути

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Петролната индустрия на Путин е в беда

Петролната индустрия на Путин е в беда

Свят Преди 53 минути

За да се справи с риска от недостиг на вътрешния пазар, тъй като руските рафинерии са подложени на мащабен спешен ремонт, Москва се обърна за помощ към своя ключов съюзник и съсед Беларус

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Вдъхновени истории Преди 57 минути

Децата веднага предали чантата с парите на ръководството на училището

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Свят Преди 1 час

Към момента няма данни за жертви или нанесени материални щети

Снимката е илюстративна

Над 14 милиона германци са бедни

Свят Преди 1 час

Всяко пето дете в Германия е засегнато от бедност

Борисов: Мераклии за премиери ще се намерят

Борисов: Мераклии за премиери ще се намерят

България Преди 1 час

Президентът е отговорен човек и в случая може да му се разчита, заяви лидерът на ГЕРБ

Ева Мендес: С Райън Гослинг се разбрахме да бъда домакиня

Ева Мендес: С Райън Гослинг се разбрахме да бъда домакиня

Любопитно Преди 1 час

От години актрисата не се появява на екран, тъй като посвещава времето си на съпруга си Райън Гослинг и двете им дъщери

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

България Преди 1 час

Най-силното от тях, с умерен магнитуд от 3,8 по Рихтер, е край Девин

<p>Алесандро Микеле поема &quot;Валентино&quot;</p>

Бившият творчески директор на "Гучи" Алесандро Микеле поема "Валентино"

Свят Преди 1 час

51-годишният Микеле напусна "Гучи" през 2022 г.

Откриха тяло до детска ясла в Русе

Откриха тяло до детска ясла в Русе

България Преди 1 час

По непотвърдена информация то е открито около 6:00 часа в петък сутрин

Джип се запали в центъра на София

Джип се запали в центъра на София

България Преди 1 час

Инцидентът е станал в района на площад "Руски паметник"

<p>&quot;Еликсир на живота&quot;: Как 130-годишен мармот стана &quot;безсмъртен&quot;</p>

Мармотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Любопитно Преди 2 часа

Фил е най-популярният мармот, който прогнозира настъпването на пролетта в САЩ

<p>Мащабно антитерористично учение в Бургас</p>

Мащабно антитерористично учение се проведе в Бургас

България Преди 2 часа

Полицаи евакуираха в четвъртък вечер служители и граждани в района на автогара "Запад"

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

България Преди 2 часа

Броячите за светване на зелен или червен сигнал бяха премахнати преди две години

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

България Преди 2 часа

Шествието на гражданите ще се проведе в събота от 11.30 ч.