Графа: Мария е моето момиче
Влади Ампов - Графа   
Източник: Георги Димитров - Бруно
12

Стартирал музикалната си кариера още като дете, днес Влади Ампов, познат повече на меломаните като Графа, е един от много успешните български изпълнители.

С цели 11 албума зад гръба си и няколко десетки хитове, той продуцира млади изпълнители, прави клубни турнета из цялата страна и все пак намира време и за семейството си - съпругата му Мария, синът му Крис и малката му дъщеричка Никол.

В момента тече и националното му кубно турне, като на сцената с него ще са Борислав Бояджиев, известен като DJ Borche, очарователната балерина Индира и беквокалистката Теа от, която наскоро се върна от турне в Ибиза.

Какво е усещането да си баща на момиче и момче, остава ли време на Графа да прекарва със семейството си и как върви клубното му турне за тази година, научете в ексклузивно интервю с певеца на Наталия Такова за Vesti.bg:

- Хващам те в средата на клубното ти турне из страната. Разкажи ми как върви до момента.
- За поредна година върви много добре. Може би тази година е още по-силна от миналата, защото явно през 2011 г. са останали много доволни хората и са разказали на свои приятели, че става яко парти. Сега много хора идват и се кефят. Готиното е, че програмата ни е много различна и според мен няма аналог в клубния ни живот. Освен DJ Borcho, който свири на перкусии, имаме и ново попълнение на шоуто – Теа, на кийборд китара. Имаме и беквокали, както, разбира се, и танцьорката Индира. Общо взето в програмата са включени всички парчета от последните години – най-популярните от албума "Невидим", хитове и няколко интересни версии на старите. Настроението е на шест и са много доволни хората.

- Всъщност ти си един от твърде малкото изпълнители в България, които имат смелостта да правят турнета. Мислиш ли, че това е прекалено голям риск, който поемаш, или е съвсем нормалното стечение на обстоятелствата?
- Поне за мен няма риск, даже програмата е доста дълга – не можем да включим всички парчета. Разликата е, че при миналогодишното ни турне тъкмо излезе албумът "Невидим" и пяхме новите песни. "Никой", "Заедно" и другите не бяха още официални сингли и съответно бяха по-нови за хората. Разликата сега е в това, че определено през 2011 г. тези песни от сингли станаха хитове и сега вече хората ги знаят. Реално ние представяме някои от ремиксите на парчетата, които не са толкова популярни и някои други интересни версии на песните. Но е много готино – аз съм много доволен.

- А докато пътуваш из страната, Мария (бел. ред. Мария е съпругата на Графа) не се ли притеснява, че някоя фенка ще реши да си те вземе?
- А, не! (Смее се). Тя, когато се омъжи, знаеше каква е моята професия. Аз непрекъснато се срещам с много хора, включително с жени. На концертите идват много фенки, така че тя е свикнала и няма от какво да се притеснява. Мария си ми е абсолютно достатъчна и си е моето момиче.

- Миналата година стана горд татко и на момиче. Какво е чувството, как е малката Никол?
Ами супер е. Много е готино. Това чувство те изпълва. Различно е да си баща на момче и баща на момиче, а когато си и на двете е страхотно. И двамата ме правят много щастлив и всяко време, в което съм тук, съм си с тях. Турнето сега минава в петък и събота основно, така че през останалото време, когато не съм на други участия, съм си вкъщи.

- Хората казват, че обикновено момиченцата се привързват по-силно към бащите си, а момчетата към майките. Усещате ли с Мария нещо такова и при Крис и Никол?
- Ами Никол сега е още много малка. Не мога да кажа дали ще е така и при нас. Но аз определено имам и силна връзка със сина ни. Обичаме да се забавляваме заедно, често излизаме "по мъжки" – ходим през лятото за сладолед, скачаме на батут. Това лято, живот и здраве, ще ходя и с двамата, защото Никол ще проходи и ще е доста забавно.

- В твоето семейство музиката сякаш се предава по гена. Забелязваш ли определени музикални заложби и в децата си? Кроиш ли планове за бъдещето им?
- Много е рано да се каже, но планове не кроя. Дори и да имат талант, аз пак няма да си кроя планове, защото си зависи от тях. Ще ги оставя да се развиват свободно. Определено не бих ги карал на сила да правят нещо, дори и да видя, че им се получава. Трябва да се чувстват щастливи и изпълнени. С Мария сме далеч от мисълта да налагаме мнението си върху това на децата.

- Интересно ми е как намираш време за всичко. За нови проекти, турнета, две деца. Да не говорим за всичко останало. И всяко едно от основните изискват пълно себеотдаване. Как успяваш?
- Ами... Принципно не спя толкова много вече (Смее се). Когато течеше форматът "Х фактор", беше доста натоварено. Въобще, миналата година си беше трудна и натоварена. Общо взето с по-малко сън ставаха нещата и въпреки това успях да съм си до семейството. Въпрос на организация е според мен. А и когато човек стане родител, приоритетите му се променят. Отговорностите го правят по-системен. Пък и щом нещата се получават, значи успявам. Плюс това ние българите сме свикнали да можем да правим адски много неща за кратко време. Поне тези, които искат да работят и обичат да работят, успяват... Аз съм си работохолик, така че...

- Като споменаваш "Х фактор", ти там беше музикален продуцент. Спокойно можем да кажем, че това са другите ти "деца". Там помагаше на млади таланти да намерят себе си, да изградят стила си. Как вървят сега нещата с продуцирането на новите изпълнители?
- Да, с "Монте Мюзик" за първи път се занимавахме с подобен формат. Такива формати определено помагат да се появяват нови имена и се надявам хората от "Х фактор", или поне една голяма част, да добият популярност и да направят свои собствени песни. Хората им се кефят и е важно да се случи нещо и след формата. Трудно е да се продуцират нови имена, но с каквото можем, трябва да помагаме.

- Усещаш ли, че вече има едни утвърдени имена на музикалната сцена и други, които правят едно-две парчета и сякаш след това се отказват. Защо мислиш, че е така?
- Да, има го това. Забелязвам, че в последната година и половина медиите сякаш повече се отварят за нови парчета на млади изпълнители. Сегашното време обаче е трудно, защото се изискват много финанси – за студио, а ако не можеш да си автор, да измисляш музика, текстове и аранжименти, всичко ти струва пари. Има много хора, които сами си правят нещата. Може би това е най-хубавата комбинация, защото така не си зависим от другите. Но е факт, че има едни десетина имена, които се наложиха през последните години, и ние си продължаваме да правам музика. Има хора, твои колеги, които ни обвиняват, че сме само ние, че едва ли не пет изпълнители се въртят в ефира... Но в крайна сметка това е свързано с желанието на хората. Ако някой работи и прави хубави парчета, нормално е.

- Не е ли малко тъжно, че музиката вече е пари?
- То винаги е било така. Шоубизнесът е свързан с пари, но това не пречи да има хубава музика. Определено има готини млади хора, които се появиха. Според мен ще се преобърне играта.

- Какво ще кажеш на прохождащите изпълнители, за да не се отказват?
- Най-важното е да продължават в същия дух и да са готови наистина много да работят. Да не се отказват. Дори когато успее човек, пак продължава да има трудности, но в България има шоубизнес.

Коментари 12
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

12 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 4 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 5 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 8 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 9 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 10 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 10 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 10 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 10 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 11 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 11 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 11 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 11 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 11 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 11 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 12 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете