"Труд": Свидетел разказва пред съда как носил пачки на Масларова
"Труд": Свидетел разказва пред съда как носил пачки на Масларова   
Източник: Георги Димитров, Нетинфо
36
Ен н мъж, който сега е защитен свидетел по делото срещу Емилия Масларова, четири пъти лично й носил пачки с пари през 2008 г., когато тя беше социален министър, пише в. "Труд".

Пристегнатите с книжни бандероли банкноти били в купюри от 20 и 50 лв.

Тогавашната социална министърка очаквала ценната пратка на задната седалка в луксозна кола до столичния хотел “Плиска”.

Мъжът си спомнил, че в три от случаите е предавал на Масларова по 60 пачки, но в навечерието на 2009 г. й занесъл двойно по-голямо количество родна валута.

Кабинетът ще бори спекулата с БОРКОР за храните, съобщава в."Сега". Обещаните от аграрния министър Мирослав Найденов сериозни мерки срещу спекулата се изчерпваха със създаването на поредно спецзвено на пряко подчинение на премиера Бойко Борисов.

Това реши кабинетът ден след като Найденов обясни, че Борисов е наредил на министрите си да му предложат серия от мерки за мониторинг на цените.

Въпросната структура ще има чисто аналитични функции, по подобие на звеното за борбата с корупцията БОРКОР, и когато установи драстично поскъпване на дадена стока, без пазарни основания за това, ще сезира сегашните контролни комисии и агенции. А те ще направят съвместна проверка.

Преброители: Излъгаха ни!, е друго от водещите заглавия на в."Труд". Националният статистически институт (НСИ) е засипан с имейли от недоволни преброители.

Те се оплакват от ниското възнаграждение, което ще получат заради масовото попълване на анкетите в интернет. Парите били тройно по-малко.

"Казаха ни, че ще вземем по 80 ст. за преброено лице по електронен път. После се оказа, че цената е за цялото домакинство", оплака се в "Труд" анкетьор, пожелал анонимност.

В заповедта на шефката на НСИ от 25 октомври м. г., с която се определят възнагражденията, наистина е записана доста мъглява формулировка. Там пише 80 ст. е цената за "преброено лице с електронен въпросник - информация за уникалния код". Подмамиха ни с обещания за 350 лв., а ни се падат по 120 лв., недоволстват анкетьорите.

Евакуират и посолството ни в Либия, съобщава в. "Монитор". Правителството обмисля евакуация и на българската дипломатическа мисия в Триполи. Това обяви вчера външният министър Николай Младенов, като поясни, че ситуацията в Либия вече се приближавала към хуманитарна криза.

Има готовност представителите ни там да бъдат изведени за часове, допълни той пред Би Ти Ви. Поради условията на работа, които заплашват живота и сигурността на дипломатите ни в джамахирията, кабинетът взе решение вчера парите им за командировъчни за март да бъдат увеличени с 25%

С 15% ще се вдигнат средствата за мисията ни в Египет, където също имаше размирици. Дали ще има повече пари и през следващите месеци за дипломатите ни в двете северноафрикански държави, правителството ще решава допълнително в зависимост от развитието на събитията там.

Младенов отново призова останалите българи в Либия да напуснат страната по най-бързия начин. По думите му от Външно успели да се свържат с още 130 нашенци, но повечето от тях категорично отказвали да се евакуират.

Прокуратурата се зарови в стари случаи в болницата в Горна Оряховица, пише "Сега".

Докато чака експертизата за причината за смъртта на новороденото от Горна Оряховица, което според вътрешния министър Цветан Цветанов е убито умишлено, прокуратурата във Велико Търново обвини лекарите, но за друго бебе.

На 28 февруари на Димитър Сотиров, Стефан Лазаров Кочовски и Катя Гецова са повдигнати обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие.

Те са подведени под отговорност заради смъртта на Николай, роден със секцио от 39-годишната Стела Добрева на 1 юли 2009 г. и починал 12 часа по-късно.

Според заключението на две експертизи Николай е починал заради непредприети действия и недостатъчна грижа. Обвиненията идват едва сега, тъй като са се чакали експертизи, обясняват от прокуратурата.

Със същото оправдание се мотае и разследването за убийството, огласено от Цветанов с четена на СРС-та в парламента. Там се чакат резултатите от допълнителна експертиза и няма обвиняеми. "Материалите още не са стигнали до всички експерти.

А и едва ли това им е първата грижа", коментираха магистрати. По това разследване освен тримата лекари първоначално бе задържан и д-р Михаил Милатович.

Между 10 и 14 млн. лв. ще даде парламентът, за нова пленарна зала за депутатите, пише "24 часа". До края на годината се очаква ремонтът, с който ще бъде преустроена зала "Св. София" в да започне.

Надеждите ни са тя да е готова или за последния ден на това Народно събрание, или за старта на 42-ото, обясни главният секретар Иван Славчов.

Преустройството на сегашната зала ще е до 10 пъти по-евтино от изграждането на нова във вътрешния двор на бившия Партиен дом. През 2009 г. сме спестили над 20 млн. лв., миналата година - над 10 милиона, а това са пари за две зали, обясни Славчов.

Руски експерт раздели Македония между България и Косово, пише "Новинар". Не е изключено в бъдеще Македония да бъде разделена между България и Косово, а македонците да станат национални малцинства в двете страни.

Такава теза изказва руският историк - балканист Владимир Путятин пред местния вестник "Правда". Аргументи за тезата си той намира във факта, че много македонци през последните години взели български паспорти.

По думите му Македония излязла от рамките на Югославия още преди 20 години, но борбата й за независимост и суверенитет продължава и до момента.

Непризнаването на името й от страна на Гърция и междунационалните противоречия поставят под въпрос съществуването на самата македонска държавност.

Всичко това позволява да се говори за изкуствения характер на тази балканска държава, смята руският експерт.

ГЕРБ вади Камата за изборите, пише "Стандарт". Народният любимец Христо Стоичков ще играе за "Дондуков" 2 в тандем с Йорданка Фандъкова.

Слухът обиколи Брюксел минути след като шефът на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу и Кристалина Георгиева обявиха голмайстора за борец срещу глада. По-вероятно е Камата да се кандидатира като вице на Фандъкова, гадаеха евродепутатите.

Напористи ГЕРБери обаче веднага обявиха, че ще предложат Камата направо за държавен глава. "Където и да отида, около мен винаги е гюрултия", коментира в типичния си откровен стил Стоичков.

Той отрече да е получавал оферта за изборите, но дръпна програмна реч за бъдещето на страната, в която призова: "Нека всички си подадат ръка в България, защото това е най-трудният момент."

Продават Ботев и Левски за жълти стотинки, пише "Монитор". Десетки паметници на национални герои и борци за свобода са осквернени и продадени за стотинки в пунктовете за скрап, показа проверка на изданието.

Дори барелефите на великите българи Христо Ботев и Васил Левски не спряха алчните търгаши и техни паметни отливки на различни места в страната бяха откраднати или разбити.

Сред поруганите през последните три години са паметници на Кирил и Методий, Филип Тотю, на воини, загинали в Руско-турската война, и други. Бандитите къртят дори и металните букви, а дяланият камък от паметниците на героите също се търси на черния пазар.
Коментари 36
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

36 коментара
 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>&quot;Не сме виждали подобна ситуация от 1945 г. насам&quot;</p>

Туск: Започна нова ера на войни

Свят Преди 9 минути

Тя бе поставена с руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години, заяви премиерът на Полша

<p>Край на хартиените рецепти за антибиотици</p>

Хартиените рецепти за антибиотици остават в историята, от понеделник - само по електронен път

България Преди 21 минути

Издадените до неделя (31 март) хартиени рецепти имат валидност от 30 дни и могат да се изпълняват в аптеките

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Свят Преди 50 минути

Към момента няма данни за жертви или нанесени материални щети

Снимката е илюстративна

Над 14 милиона германци са бедни

Свят Преди 54 минути

Всяко пето дете в Германия е засегнато от бедност

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

България Преди 1 час

Най-силното от тях, с умерен магнитуд от 3,8 по Рихтер, е край Девин

<p>Алесандро Микеле поема &quot;Валентино&quot;</p>

Бившият творчески директор на "Гучи" Алесандро Микеле поема "Валентино"

Свят Преди 1 час

51-годишният Микеле напусна "Гучи" през 2022 г.

Откриха тяло до детска ясла в Русе

Откриха тяло до детска ясла в Русе

България Преди 1 час

По непотвърдена информация то е открито около 6:00 часа в петък сутрин

Джип се запали в центъра на София

Джип се запали в центъра на София

България Преди 1 час

Инцидентът е станал в района на площад "Руски паметник"

<p>&quot;Еликсир на живота&quot;: Как 130-годишен мармот стана &quot;безсмъртен&quot;</p>

Мармотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Любопитно Преди 1 час

Фил е най-популярният мармот, който прогнозира настъпването на пролетта в САЩ

<p>Мащабно антитерористично учение в Бургас</p>

Мащабно антитерористично учение се проведе в Бургас

България Преди 1 час

Полицаи евакуираха в четвъртък вечер служители и граждани в района на автогара "Запад"

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

България Преди 1 час

Броячите за светване на зелен или червен сигнал бяха премахнати преди две години

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

България Преди 1 час

Шествието на гражданите ще се проведе в събота от 11.30 ч.

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

България Преди 2 часа

Това съобщи еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон

Черноморският флот на Русия претърпя поредица от загуби от Украйна

Черноморският флот на Русия претърпя поредица от загуби от Украйна

Свят Преди 2 часа

Ударите на Киев застрашиха контрола на Русия върху най-близкия до Украйна район на Черно море

<p>&quot;Терористи може да пренасят&nbsp;химически и биологични оръжия през границата на САЩ&quot;</p>

Бивш посланик на ООН: Терористи може да пренасят химически оръжия през границата на САЩ

Свят Преди 2 часа

През декември около 300 000 мигранти са влезли в Съединените щати през Мексико