"Сега": Антимафията подхваща Кушлев
Източник: netinfo
31
Шъ ът на комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, Стоян Кушлев е извикан за обяснения пред парламентарната "Антимафия" заради сигнал за конфликт на интереси, пише в. "Сега".

В сигнала се твърди, че професорът е назначил 8 роднини и близки на постове в подопечната си комисията и е укрил в декларацията си участие в сдружението с нестопанска цел "Царски ловен клуб", съобщава изданието, без да цитира изтояниците си.

От комисията "Кушлев" обясниха, че не могат да коментират нещо, за което нямат информация. Професорът не бе открит за коментар.

Водеща новина във всички издания днес е скандалът между настоящия и бившия министър на МВР - Цветан Цветанов и Румен Петков, сега депутат от БСП.

"Октоподът витае в шестте апартамента на Цветанов. Ще дам на съд Цецо Шестака за долна лъжа", заканва се Румен Петков от челото на "Труд". Цветанов пък описва Петков като демон.

Генерал Ваньо Танев твърди, че срещата между Румен Петков и дупнишките Братя Галеви, осъществена с посредничеството на Алексей Петров, е била за договаряне на разпределението на наркопазара.

Илюстрирайки темата с голяма снимка на Ангел Христов и Пламен Галев, "24 часа" констатира, че предстои преглед на разработката на НСС, въз основа, на която Филчев твърди, че Колев е бил наркотрафикант. В

пространно интервю за в. "Дума" с президентът Георги Първанов,

озаглавено "Като не могат да управляват, правят скандали", той обяснява, че обществото няма нужда от нови партии, а от силни граждански дебати, заявява президентът на Републиката.

"Добре е, че правителството направи тези малки, но необходими стъпки по отношение на "Южен поток" - за създаването на съвместната компания. Но тук веднага трябва да подчертаем, че става дума за реализация на нещо, което вече бе договорено преди ГЕРБ.

Управляващите просто реализираха онова, което беше постигнато в един друг период. По отношение на "Белене" остават много неясни въпроси. Винаги съм бил за това да се търси европейски инвеститор.

А за идеята АБВ - ясно е - сдружението стана територия за сближение между различни крила на земеделското движение, теченията на българската социалдемокрация и територията на автентичния патриотизъм.

Точковата система за пенсиониране да остане до 2012 г., ще настояват синдикатите

между първото и второто четене на Кодекса за социално осигуряване, отразява искането им "24 часа". Парламентът даде старт на реформата в четвъртък и според гласуваните промени точковата система трябва да отпадне още от 1 януари 2011-а.

В интерес на хората е отменянето на системата да се отложи за 2012 г., когато ще започне покачването на задължителния за пенсия стаж с 4 месеца. Купуването на стаж не е алтернатива, единици могат да извадят 897 лв. за година.

Синдикатите ще искат и отмяна на възможността работещи пенсионери да се освобождават с 1-месечно предизвестие.

България се е превърнала в страна на спиращи дъха и парализиращи ума контрасти, пише "Труд"

Имаме най-много молове на глава от населението, в страната ни са регистрирани 68 нови автомобила "Бентли" и над 40 нови "Майбах" (средната цена на базовите модели е около 400 000 долара).

Същото издание публикува съвети на Тихомир Тошев, консултант по жилищно кредитиране, който отчита тенденцията на поевтиняване на жилищните кредити, и липсата на такава при имотите. Лихвите по ипотечните кредити са паднали под нива от преди кризата, а заемите в евро стават по-евтини от левовите.

България и Румъния настояват от 2014 г. да започнат да получават средното за Европейския съюз (ЕС) ниво на подпомагане в земеделието, съобщава "Монитор".

Ресорният министър Найденов е сигурен, че според договора за присъединяване към Европейския съюз това би трябвало да се случи през 2016 г.

Трябва да се изравнят субсидиите в страните членки и да се въведат корекции по отношение на плащанията към секторите растениевъдство и животновъдство, да отпадане историческият подход, който поставя в различни базови позиции различните страни, обясни министърът.

Новият закон за Сметната палата отива в Конституционния съд,

пише "Дума". Вчера депутатите гласуваха на второ четене някои текстове от новия закон, според които Сметната палата освен държавни предприятия вече ще одитира търговските дружества с над 50% държавно и общинско участие, както и юридическите лица, които имат задължения, гарантирани от държавата.

Сметната палата ще бъде ръководена еднолично от председател и двама заместници. Председателят ще бъде избиран от Народното събрание. Мандатът му се съкращава от 9 на 6 години. Заместниците ще се назначават по негово предложение. Останалите текстове от закона ще бъдат разгледани на извънредно заседание във вторник.

От левицата са категорични, че законът от заглавието до последния ред трябва да бъде обявен за противоконституционен. Според лидера на левицата Сергей Станишев законопроектът, който парламентът започна да обсъжда под диктата на ГЕРБ, не е за Сметната палата, а за ликвидирането и унищожаването на одитния орган като независим.

Просветното министерство обмисля промяна на ваканциите, пише "Сега"

В България реалното учебно време е с най-малка продължителност в сравнение с другите европейски държави. За тази учебна година обаче графикът е утвърден и няма да има промяна въпреки протестите на ученици из страната заради кратката коледна ваканция. Така всички ученици тръгват на училище, когато и родителите им на работа - на 3 януари. Според утвърдения график на ваканциите първият учебен срок е 18 седмици.

"Новинар"
: Над 100 училища в страната са с външни тоалетни

Масово децата не ползват "нужниците" в школата заради мръсотия. Те споделят, че за нищо на света не биха използвали училищната тоалетна по предназначение. Според проучване на Световната тоалетна организация лошите санитарни условия в училище крият сериозни здравословни рискове за подрастващите.

Има опасност децата да си изградят вредния навик да не ходят до тоалетна, което може да доведе редица болести на отделителната система като рак на дебелото черво. България е начело сред страните от ЕС по брой на заболелите под 35-годишна възраст от тази болест.

Като част от Световния ден на тоалетните ученици от цялата страна взеха участие в инициативата "Голямото клякане". Те клекнаха символично с искане за по-добри санитарно-хигиенни условия в училищните тоалетни. В София това сториха възпитаниците на 95-о СОУ "Проф. Иван Шишманов".
Коментари 31
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

31 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 5 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 8 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 9 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 9 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 10 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 10 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 10 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 11 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 11 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 11 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 11 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

България Преди 11 часа

Ето кога се очаква това

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 11 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 12 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 12 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове