https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/ex30-e-naj-inovativniiat-model-na-volvo-video-6196222
  • Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Мохамед Салем от информационната агенция Reuters, спечели наградата World Press Photo на годината и показва палестинката Инас Абу Маамар, на 36 години, прегръщаща тялото на 5-годишната си племенница Сали, която беше убита при израелски удар в болница "Насър" в Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, 17 октомври 2023 г.

    1/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Мохамед Салем от информационната агенция Reuters, спечели наградата World Press Photo на годината и показва палестинката Инас Абу Маамар, на 36 години, прегръщаща тялото на 5-годишната си племенница Сали, която беше убита при израелски удар в болница "Насър" в Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, 17 октомври 2023 г.

    23 снимки
  • Това изображение е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format регионален победител на World Press Photo Africa и показва служител от моргата, отварящ вратата на хладилник, използван за съхранение останките на мигранти, извадени от лодката на Мавритания, която се появи да се носи близо до остров Тобаго, в Скарбъроу, Тринидад и Тобаго, вторник, 25 януари 2022 г.

    2/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format регионален победител на World Press Photo Africa и показва служител от моргата, отварящ вратата на хладилник, използван за съхранение останките на мигранти, извадени от лодката на Мавритания, която се появи да се носи близо до остров Тобаго, в Скарбъроу, Тринидад и Тобаго, вторник, 25 януари 2022 г.

  • Това изображение, направено от Юлия Кочетова, е част от поредица, озаглавена War is Personal, която спечели наградата за отворен формат на World Press Photo. Сред десетки хиляди цивилни и военни жертви и ефективна безизходица, която продължава месеци, няма признаци на мир на хоризонта за войната на Русия в Украйна.

    3/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение, направено от Юлия Кочетова, е част от поредица, озаглавена War is Personal, която спечели наградата за отворен формат на World Press Photo. Сред десетки хиляди цивилни и военни жертви и ефективна безизходица, която продължава месеци, няма признаци на мир на хоризонта за войната на Русия в Украйна.

  • Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Lee-Ann Olwage за GEO, е част от поредица, озаглавена Valim-babena, която спечели наградата World Press Photo История на годината и показва Джоелин (Фара) Рафаранириана (41) как гледа баща си, Dada Paul Rakotazandriny (91) чисти риба у дома в неделя следобед. Типичната неделя се състои от това, че семейството посещава църква сутрин и прекарва време заедно следобед. 

    4/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Lee-Ann Olwage за GEO, е част от поредица, озаглавена Valim-babena, която спечели наградата World Press Photo История на годината и показва Джоелин (Фара) Рафаранириана (41) как гледа баща си, Dada Paul Rakotazandriny (91) чисти риба у дома в неделя следобед. Типичната неделя се състои от това, че семейството посещава църква сутрин и прекарва време заедно следобед. 

  • Това изображение е част от поредица, озаглавена Афганистан на ръба на Ебрахим Норузи, Associated Press, която спечели категорията World Press Photo Asia Series и показва афганистански бежанец, който почива в пустинята до лагер близо до Торкхам Пакистан- Афганистанска граница, в Торкхам, Афганистан, петък, 17 ноември 2023 г. 

    5/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е част от поредица, озаглавена Афганистан на ръба на Ебрахим Норузи, Associated Press, която спечели категорията World Press Photo Asia Series и показва афганистански бежанец, който почива в пустинята до лагер близо до Торкхам Пакистан- Афганистанска граница, в Торкхам, Афганистан, петък, 17 ноември 2023 г. 

  • Това изображение е направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена "Двете стени", която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва Карлос Мендоса, венецуелски мигрант, пресичащ Рио река Гранде да потърси убежище в Съединените щати. Пиедрас Неграс, Мексико, 7 октомври 2023 г. 

    6/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена "Двете стени", която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва Карлос Мендоса, венецуелски мигрант, пресичащ Рио река Гранде да потърси убежище в Съединените щати. Пиедрас Неграс, Мексико, 7 октомври 2023 г. 

  • Това изображение е направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена "Двете стени", която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва мигранти, използващи домашно направена стълба, за да се изкачат по част от граничната стена с помощта на контрабандист. Сиудад Хуарес, Мексико, 1 април 2021 г.

    7/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена "Двете стени", която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва мигранти, използващи домашно направена стълба, за да се изкачат по част от граничната стена с помощта на контрабандист. Сиудад Хуарес, Мексико, 1 април 2021 г.

  • Това изображение е направено от Юлия Кочетова и е част от поредица, озаглавена War is Personal, която спечели наградата за отворен формат на World Press Photo и показва нощен удар в Дружковка. Сред десетки хиляди цивилни и военни жертви и ефективна безизходица, която продължава месеци, няма признаци на мир на хоризонта за войната на Русия в Украйна. 

    8/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е направено от Юлия Кочетова и е част от поредица, озаглавена War is Personal, която спечели наградата за отворен формат на World Press Photo и показва нощен удар в Дружковка. Сред десетки хиляди цивилни и военни жертви и ефективна безизходица, която продължава месеци, няма признаци на мир на хоризонта за войната на Русия в Украйна. 

  • Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Юлия Кочетова, е част от поредица, озаглавена „Войната е лична“, която спечели наградата за отворен формат на World Press Photo и показва стабилизираща точка близо до Бахмут, Украйна, на 5-та щурмова бригада и 77-ма бригада. Тук помага батальон Hospitalliers - доброволчески батальон от бойни медици. 

    9/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Юлия Кочетова, е част от поредица, озаглавена „Войната е лична“, която спечели наградата за отворен формат на World Press Photo и показва стабилизираща точка близо до Бахмут, Украйна, на 5-та щурмова бригада и 77-ма бригада. Тук помага батальон Hospitalliers - доброволчески батальон от бойни медици. 

  • Това изображение е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format регионален победител на World Press Photo Africa и показва Муса Сако, търсещ убежище от Мали, който оцеля 22 дни на борда на мавританска лодка, плаваща в Атлантическия океан, покрива лицето си по време на интервю за Асошиейтед прес в Гуадалахара, Испания, неделя, 14 ноември 2021 г. 

    10/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format регионален победител на World Press Photo Africa и показва Муса Сако, търсещ убежище от Мали, който оцеля 22 дни на борда на мавританска лодка, плаваща в Атлантическия океан, покрива лицето си по време на интервю за Асошиейтед прес в Гуадалахара, Испания, неделя, 14 ноември 2021 г. 

  • Това изображение е направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена Двете стени, която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва Евър Соса (в средата), носещ дъщеря си на своя рамене, докато пресичат река Suchiate от Гватемала до Мексико, присъединявайки се към керван от 3000 мигранти и търсещи убежище, опитващи се да стигнат до Съединените щати. През 2019 г. 

    11/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена Двете стени, която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва Евър Соса (в средата), носещ дъщеря си на своя рамене, докато пресичат река Suchiate от Гватемала до Мексико, присъединявайки се към керван от 3000 мигранти и търсещи убежище, опитващи се да стигнат до Съединените щати. През 2019 г. 

  • Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена "Двете стени", която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва семейство Де Кото, позиращо за портрет на борда на " Звярът“, докато се отправя към Сиудад Хуарес, 8 май 2023 г.

    12/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Алехандро Сегара за The New Times/Bloomberg, е част от поредица, озаглавена "Двете стени", която спечели наградата за дългосрочен проект на World Press Photo и показва семейство Де Кото, позиращо за портрет на борда на " Звярът“, докато се отправя към Сиудад Хуарес, 8 май 2023 г.

  • Това изображение е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format за регионален победител на World Press Photo Africa и показва млади рибари, които влизат в океана, за да се качат на занаятчийска риболовна лодка в Нуакшот, Мавритания, петък, 10 декември 2021 г.

    13/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format за регионален победител на World Press Photo Africa и показва млади рибари, които влизат в океана, за да се качат на занаятчийска риболовна лодка в Нуакшот, Мавритания, петък, 10 декември 2021 г.

  • Това изображение е част от поредица, озаглавена Valim-babena. Историята на годината и показва Джоелин (Фара) Рафаранириана (41) и нейната дъщеря, които лежат заедно на леглото, което споделят с 91-годишният баща на Джоелин в дома им в Мадагаскар. Фара е единственият работещ в тричленното семейство и се бори да балансира времето си между грижите за баща си, работата и времето, прекарано с дъщеря си. 12 март 2023 г. 

    14/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение е част от поредица, озаглавена Valim-babena. Историята на годината и показва Джоелин (Фара) Рафаранириана (41) и нейната дъщеря, които лежат заедно на леглото, което споделят с 91-годишният баща на Джоелин в дома им в Мадагаскар. Фара е единственият работещ в тричленното семейство и се бори да балансира времето си между грижите за баща си, работата и времето, прекарано с дъщеря си. 12 март 2023 г. 

  • Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Lee-Ann Olwage за GEO, е част от поредица, озаглавена Valim-babena, която спечели наградата World Press Photo.

    15/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение, предоставено от World Press Photo и направено от Lee-Ann Olwage за GEO, е част от поредица, озаглавена Valim-babena, която спечели наградата World Press Photo.

  • Това изображение, предоставено от World Press Photo, е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format за регионален победител на World Press Photo Africa и показва рибари на борда на традиционна мавританска рибарска лодка или пирога, която се връща след ден на работа до пристанището на Нуадибу, Мавритания, събота, 27 ноември 2021 г. 

    16/23 Победители на World Press Photo

    Това изображение, предоставено от World Press Photo, е част от мултимедиен проект на Рената Брито и Фелипе Дана от Associated Press, озаглавен Adrift, спечели категорията Open Format за регионален победител на World Press Photo Africa и показва рибари на борда на традиционна мавританска рибарска лодка или пирога, която се връща след ден на работа до пристанището на Нуадибу, Мавритания, събота, 27 ноември 2021 г. 

  • Победители на World Press Photo

    17/23 Победители на World Press Photo

    Победители на World Press Photo

  • Победители на World Press Photo

    18/23 Победители на World Press Photo

    Победители на World Press Photo

  • Победители на World Press Photo

    19/23 Победители на World Press Photo

    Победители на World Press Photo

  • Победители на World Press Photo

    20/23 Победители на World Press Photo

    Победители на World Press Photo

  • Победители на World Press Photo

    21/23 Победители на World Press Photo

    Победители на World Press Photo

  • Победители на World Press Photo

    22/23 Победители на World Press Photo

    Победители на World Press Photo

  • Победители на World Press Photo

    23/23 Победители на World Press Photo

    Победители на World Press Photo