"Труд": Полицай до всеки тотопункт
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
8

Засилено полицейско присъствие вече има около тотопунктовете из цялата страна, пише под глава "Труд", позовавайки се на Българския спортен тотализатор.

Мярката е превантивна - джакпотът във второ теглене на "6 от 49" неумолимо расте и се очаква за днешния тираж да мине 3 млн. лв., уточнява изданието.

На 29 май полицията в столицата задържа крадец, задигнал приходите от фишове на ул."Тодорини Кукли".

Парното ще поскъпне между 8 и 35% заради по-високи заплати в "Топлофикация", пише "Стандарт" под глава. От дружествата искат поскъпването да е от 1 юли.

Уволнението на шефа на Агенцията за българите в чужбина Райнa Манджукова затвърди един пагубен манталитет за управление на страната - пагубен, защото страхът не води до нищо добро.

Това пише в коментар за "Сега" Емил Спахийски. Заглавието е "Ти! Знаеш ли кой съм аз!".

Имотите, банковите сметки и заемите на съдии и прокурори ще бъдат проверявани преди да встъпят в длъжност, извежда под глава "24 часа", като цитира проект за промени в закона за съдебната власт.

Сред новите критерии са специална комисия да сравнява справките от НАП и имотния регистър с декларираното от кандидат-магистратите. Председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова обяснява това в интервю за изданието.

Имена на висши магистрати, видни контрабандисти като Дидо Дънката, ВИС-2, СИК, гранични полицаи и свързани с тях хора фигурират в доклада на МВР за контрабандата и състоянието на митниците, пратен от вътрешния министър Цветан Цветанов на премиера Борисов.

Това пише "24 часа" и добавя, че документът е за контрабанда, лица и схеми, обвързани с нея и корупционни практики по границите през последните пет месеца.

Телевизиите, които излъчват риалити програми с участието на деца, ще плащат високи глоби. На свое заседание в парламентарната комисия по култура гласува промени в Закона за телевизията и радиото, според които санкциите за медиите ще достигат до 60 000 лева, отбелязва "Новинар".

Депутатите решили, че при първо провинение телевизиите ще бъдат глобявани от 15 000 до 30 000 лева. При повторно нарушение те ще бъдат санкционирани от 40 000 до 60 000 лева.

Да свием разходите, а не да ги увеличаваме, призовава лидерът на СДС Мартин Димитров в "Труд". Финансовият министър Симеон Дянков губи битката срещу Бойко Борисов и министри, твърди икономистът Владимир Каролев в интервю за същия вестник.

Всички издания цитират проучване на НЦИОМ, според което Бойко Борисов и Цветан Цветанов се оказват фаворити на общественото мнение за кандидат-президент.

Доминиращият доскоро оптимизъм за управлението на ГЕРБ се замества с разочарование, твърди Кольо Колев от "Медиана" в материал за "Труд". Според проучване 40% не вярват, че управлението ще направи България по-добро място за живеене.

Обменни бюра мамят клиенти, предупреждава "Труд" в материал на две страници. Нормалният марж, с който работят коректните чейндж бюра, е 5%, предупредили от Асоциацията на обменните бюра. В хотелите по морето едно евро се заменя за 1,80-1,90 лева в зависимост от местоположението на самия обект, пише вестникът.

Според водещата статия на "Пари" в пазара на външна реклама в София предстоят големи промени през есента. Тогава се очаква да приключат конкурсите за реклама, които ще бъдат обявени до края на този месец. Статуквото, което се поддържа сега, ще бъде разрушено, заканил се главният архитект Петър Диков.

В писмо до "Дондуков" 2 шефката на премиерския кабинет Румяна Бъчварова твърди, че Бойко Борисов не е обсъждал с шефа на ЦРУ Леон Панета темата за "политически проект на президента Георги Първанов", пишат "24 часа" и "Труд".

Писмото на Бъчварова е в отговор на питане на шефа на президентския кабинет ген. Никола Колев, който се позовава на публикация на "Труд", уточнява изданието.

Вестникът обаче акцентира, че продължава да вярва на своя източник, присъствал на разговора на 27 май, според когото "по време на срещата е станало дума и за политическия проект на президента Георги Първанов".

За бъдещи разговори с кметовете някои театри да станат общински съобщава пред "24 часа" министърът на културата Вежди Рашидов. До осем месеца министерството на културата поставя широко в публичното пространство темата за необходимостта от реформа. Поръчано е и проучване за нагласите на зрителите.

При проверка на 1793 търговски обекта в страната Комисията за защита на потребителите (КЗП) е открила 199 вида опасни детски дрехи с дълги шнурове и връзки. Това съобщава "Дума" под глава, цитирайки комисията.

Сред тях са суитчъри, бебешки гащеризони и анцузи с връзки от 70 см до 1 м. В ЕС тези облекла са забранени заради риск от инциденти. На търговците са издадени заповеди да спрат продажбата на тези стоки и да ги унищожат или коригират.

СГС е завел дело срещу лидера на РЗС Яне Яне, че е принуждавал водачите си на листи да подписват запис на заповед за 100 000 лева, пише "Атака" на първа страница, цитирайки депутата Димитър Чукарски.

"Бихме предложили премахването на плоския данък" е заглавието над интервю в "Класа" с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Наблюдавам как Борисов израства политически, усещам, че няма да ни предаде, заявява той. Сидеров отрича да има спад в подкрепата за партията му.

"Класа" съобщава под глава, че инвеститорите губят интерес към региона на Централна и Източна Европа и пренасочват капиталовложенията си към развитите икономики на запад.

Това показват данните от осмото издание на проучването на Ernst&Young European attractiveness Survey 2010. Двойно са намалели инвестиционните проекти в България през 2009 г. спрямо година по-рано. От 8-о място по брой създадени работни места преди две години миналата година се смъкваме сред европейските икономики на 19-а позиция, посочва вестникът.

Фирмените заеми, които банките считат за несъбираеми, са се увеличили двойно през първите четири месеца в сравнение със същия период на миналата година.

Това показват данните на БНБ за направените разходи за обезценки - 239,6 млн. лв., от януари до края на април 2010 г., цитирани под главата на "Дневник".

Година по-рано те са били 116,9 млн. лв. Общият размер на обезценките по фирмените кредити достига 1,2 млрд. лв. Според банкери тези данни са реален резултат от икономическата криза и от зачестилото явление "фиктивни фалити".

Коментари 8
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

8 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 2 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 5 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 5 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 6 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 7 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 8 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 8 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 8 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 9 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 9 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 9 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 9 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 9 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 9 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 10 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите