"24 часа": Всяка втора цигара - контрабанда
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
13

Всяка втора цигара у нас в момента е контрабанда, твърдят хора от цигарения бранш, цитирани под глава от "24 часа".

Само през миналата година сме изпушили над 8 млрд. цигари, за които не е платен нито лев акциз, научило изданието от експерти.

При реален внос на 22,5 млрд. къса папироси през 2009 г. са обмитени официално 17,2 млрд. къса - загубите за бюджета са над 600 млн. лв., а контрабандата вече е 50%, отбелязва вестникът.

Според публикацията неофициалните данни, които се доближават до тези на митниците, са, че само през последните шест месеца на 2009 г. спадът на количеството обмитени цигари надхвърля 10 на сто.

В това състояние на митниците и при тези свръхвисоки нива на акцизите бюджетът не само че няма да получи повече пари от цигарите, а ще загуби значителна част от това, което е получавал до момента.

Мнението е на Тихомир Безлов в "24 часа". Последният инцидент със заловените контрабандни български цигари е доказателство за тази прогноза, пише той под заглавие "Хванаха 1 контейнер износ-внос. Остават още 500" .

ГЕРБ омекна към пушачите, пише "Труд". Неочаквана нова коалиция се роди вчера: ГЕРБ предложи по-мек режим за пушачите в заведенията, а депутати от БСП ги подкрепиха, отбелязва изданието.

С поправки в закона за здравето мнозинството лансирало отмяна на тоталната забрана за пушене на обществени места, която трябва да влезе от 1 юни т. г.

Пълната забрана за пушенето изгоря, отбелязва и "Дневник".

Не може за цигарите да сме по-католици от папата, казва заместник-председателят на парламента от ГЕРБ Лъчезар Иванов пред "Стандарт".

Посочва още, че реалните цени на здравните услуги ще влязат догодина.

"Кметовете да платят рейса до болницата", извежда изданието над интервюто.

Хубав, лош, нееднозначен, но го има. Така отговаря председателят на КНСБ Желязко Христов на въпрос на "Труд" има ли днес социален диалог.

"Сериозен е приносът за това на премиера Борисов - потърсиш ли го, той на минутата има реакция и отговор. Такъв е и социалният министър Тотю Младенов, макар да е между чука и наковалнята", казва синдикалистът.

КНСБ иска да знае как ще я продължи "тази здравна реформа, която започна без съгласие и без аргументи".

Не е ли по-добре да спрем за малко, да се ослушаме и огледаме, защото идва влак на недоволството, отбелязва той.

Ще напиша книга как човек се сатанизира с публикации, извежда "24 часа" над интервю с бившия социален министър Емилия Масларова.

Предпочитам по-скоро да ми се повдигне обвинение - не съм направила нищо незаконно, казва тя. Според нея пенсионната реформа трябва да тръгне след 2014 г. Да се извадят всички социални плащания от парите за старост, предлага Масларова.

"България е Запад, но с марксистки проблем", извежда "Труд" над интервю с американската публицистка Клер Берлински.

Като безумие определя апелите да приобщим към родината нови 60 000 българи председателят на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова.

"Те не искат непременно да се заселят в България. Има различни мотиви за кандидатстване за гражданство: едни искат просто да си умрат с български паспорт на гърдите", добавя тя в интервю за "Труд".

Национален протест на общинските и частните болници ще има на 7 април. За това се договорили след повече от 2 часа разговори в Първомай ръководителите на 26 лечебни заведения от страната, цитирани от "Дума".

От днес по места започват символични стачни действия, съобщил директорът на болницата в Първомай Иван Маджаров.

Значително се подобрява състоянието на тримата военнослужещи, ранени на 24 януари в Кандахар, съобщава "Българска армия".

Младши сержант Александър Александров вече не е на командно дишане, контактен е, осъществява и сложен контакт, движи ръцете и краката си, добавя изданието.

Александров бил преместен в Клиниката по ортопедия и травматология за допълнителни реконструктивни операции.

До три години армията трябва да се освободи от ненужните имоти, извежда седмичникът над интервю със заместник министъра на отбраната Валентин Радев.

Министърът на външните работи Николай Младенов обяви, че замразява съкращенията в дипломатическите мисии зад граница, пише "Дневник". Вместо това ще прави анализ на структурата на министерството и дипломатическата служба, както и на предложенията за освобождаване на дипломати, направени от бившия външен министър Румяна Желева.

Решенията ще бъдат вземани изключително внимателно, изключително коректно, с оглед на опита на хората, обявил министърът.

С приемането на еврото ще свалим неудобния "корсет" на борда, казва пред "Класа" Милети Младенов, председател на Управителния съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите.

С последователна и адекватна политика можем дори да изпреварим страните, които още са в чакалнята, смята той.

Казина изнудват като лихвари - те заробват с кредити пристрастени играчи, а после им прибират пари и имоти.

Това разказва "Стандарт" във водещия си материал, позовавайки се на проверки, за които разказал министърът на финансите Симеон Дянков.

Всички издания поместват материали за делото срещу Алексей Петров, който вчера беше оставен в ареста.

"Петров: Народен съд ли ме съди?" е заглавието на "Труд". "Ал. Петров: Сталинска репресия", извежда "Земя" под глава. С белезници съм, защото настъпих интересите на банките, е цитиран там да казва бившия служител на ДАНС .

Трима свидетели директно уличават Петров в рекет, отбелязва "24 часа".

Изданието акцентира, че той сензационно оповестил за участията си в компанията "Такси С Експрес", че ролята му в нея била свързана с убийството на малкия Петър Терзийски от майка му Даниела: "Тогава попречих на таксиметровите шофьори да нахлуят в парламента. Този жест от моя страна бе високо оценен и затова бях назначен като офицер."

Да ми казват, че аз съм назначил Алексей Петров в МВР при положение, че го е назначил някога Димитър Стоянов и той е работил под крилото на вездесъщата ДС може би 12 години, е откровен социалистически цинизъм, казва бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в интервю за "Новинар".

"Ще уточня в момента само за МВР: до няколко дни ще бъдат отнети допуските на няколко служители, които пряко са комуникирали с част от представителите на тази стройна, йерархично изградена престъпна група", казва вътрешният министър Цветан Цветанов в интервю за "Труд".

"Закриваме държавните банди" е заглавието над него.

"Какво изобразява целият този спектакъл (арестът на Ал. Петров и последвали го медийни изяви)? Битка с мафията? Да, за пред света." Това пише в "24 часа" Велислава Дърева.

Според нея Петров е само един от персонажите в измамния спектакъл на прехода. На един от въпросите, които си задава: "Какво "откритие" е фактът, че ни управлява петата власт, съставена от пари, политика, престъпност и "правосъдие"?", тя отговаря така: "Тези "открития" са с 20-годишна история. Но никой няма намерение и желание да разбие това статукво и да му отреже не опашките, а главите. Напротив - крепи го и го употребява за своите си цели. Или пък за чужди, които е припознал като свои".

Всички издания съобщават, че Европейската комисия глобява България с 20 млн. евро заради неправилно изплатени директни плащания на фермерите за 2007 г. - първата годината от членството ни в ЕС. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов вчера. 

Коментари 13
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

13 коментара
 
Между приятелки: - Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сериозни предизвикателства и напрегнати моменти в „Шеф под прикритие“

Сериозни предизвикателства и напрегнати моменти в „Шеф под прикритие“

Любопитно Преди 13 минути

Проблеми в комуникацията и обучението очакват мениджъра в новия епизод на предаването – този петък от 22:00 ч. по NOVA

На 19 април вестник „Мач Телеграф“ отново с уникален подарък към читателите си

На 19 април вестник „Мач Телеграф“ отново с уникален подарък към читателите си

Любопитно Преди 20 минути

Официален стикер албум Уефа евро 2024 на topps опакован с вестника

Свободата да избираш кога и какво да гледаш

Свободата да избираш кога и какво да гледаш

Технологии Преди 49 минути

А1 предлага иновативни фиксирани ТВ планове

Русия атакува критична инфраструктура в украинската Ивано-Франковска област

Русия атакува критична инфраструктура в украинската Ивано-Франковска област

Свят Преди 50 минути

Отломки от дронове са причинили пожари

Как да ползваме Android Auto в автомобила

Как да ползваме Android Auto в автомобила

Технологии Преди 53 минути

Макар приложението да е супер популярно, все още има хора, които не знаят как да извлекат пълния му капацитет

Цените на имотите у нас: Има ли балон и ще продължи ли поскъпването

Цените на имотите у нас: Има ли балон и ще продължи ли поскъпването

България Преди 1 час

България е на второ място в Европа по ръст на цените

Юлия Навална, вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални

Юлия Навалная сред най-влиятелните личности на списание „Тайм“ за 2024 година

Свят Преди 1 час

Признанието идва след трагичната смърт на съпруга ѝ

Проливен дъжд се изля над Варна, наводнени са пътища, има пропаднали коли

Проливен дъжд се изля над Варна, наводнени са пътища, има пропаднали коли

България Преди 1 час

Сериозен трафик и тапи от коли заради пороя има по бул. "Владислав Варненчик", в посока към летището

Експеримент: Трудно ли е да се създаде дийпфейк

Експеримент: Трудно ли е да се създаде дийпфейк

България Преди 1 час

Все още няма регулации, които да ги забраняват, но Европейският съюз работи над това, обясни експерт

САЩ връщат петролните ограничения за Венецуела

САЩ връщат петролните ограничения за Венецуела

Свят Преди 1 час

Разрешението до голяма степен облекчаваше петролния пазар на южноамериканската страна

<p>Ето къде плащат 18 хил. евро, за да спиш и лежиш</p>

Ето къде плащат 18 хил. евро за два месеца спане и лежане

Свят Преди 1 час

Как е възможно да ни платят 18 хил. евро за два месеца спане четете в следващите редове

<p>&quot;Молех го да ми остави поне една ръка&quot;</p>

"Молех го да ми остави поне една ръка": Пастор залови църковен крадец, наказа го с мачете

Свят Преди 1 час

Местната асоциация за обществена полиция каза, че напоследък има проблем с наркотиците в Емалахлени

"Това е точене на НЗОК, измама за много пари": Жена алармира за фиктивна операция в Бургас

"Това е точене на НЗОК, измама за много пари": Жена алармира за фиктивна операция в Бургас

България Преди 2 часа

Никога не сме извършвали фалшиви операции, заявиха от лечебното заведение

<p>Развръзка с барикадиралия се мъж в София</p>

Полицията изведе барикадиралия се мъж в София

България Преди 2 часа

Той е настанен за принудително лечение в Центъра за психично здраве

Силно земетресение разтърси Япония, има пострадали (ВИДЕО)

Силно земетресение разтърси Япония, има пострадали (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Епицентърът на труса е бил между островите Кюшу и Шикоку