Цветанов: Издирваме Малкия Маргин
Цветан Цветанов   
Източник: Гергана Костадинова, БГНЕС
392

Николай Маринов - Малкия Маргин все още не е задържан, въпреки, че полицията го издирва, съобщи тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов.

Красимир Маринов, по-известен като Големия Маргин, и Стефан Бонев-Сако бяха арестувани вчера.

По неофициална информация задържането им има връзка с убийството на Боби Цанков, но не е ясно дали срещу някой от арестуваните ще бъде повдигнато обвинение.

Скандалноизвестният бивш радиоводещ и автор на сензационни публикации, свързани с подземния свят, бе убит на 5 януари около 12.30 ч. на столичния бул. "Стамболийски" във вход на кооперация, където е кантората на неговия адвокат ХаджиИван Дончев, с когото той имал среща.

Към момента не са повдигнати обвинения на Красимир и Николай Маринови- Маргините и Стефан Бонев - Саков, заяви градският прокурор Николай Кокинов.

По информация на Би Ти Ви от тази сутрин органите на реда са задържали и Димитър Вучев - Демби, за част от чието обкръжение е смятан Цанков.

В момента се  събират данни, за да се поиска 72-часова мярка за неотклонение на задържаните след убийството на Боби Цанков, съобщи пред журналисти преди заседанието на Министерския съвет Цветанов.

Николай Маринов още не е задържан, уточни той. МВР и прокуратурата работят по три версии за убийството, добави вътрешният министър.

Той посочи, че сега анализът, започнат вчера от работното заседание при главния прокурор, се разширява.

Вероятно в обедните часове ще има по-голяма яснота относно 72-часовите мерки на задържаните, отбеляза министърът.

Вчера градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че има заподозрени за убийството, че няма достатъчно доказателства, за да се пристъпи към действие, но се работи по поне три версии.

В момента тече акция на МВР и се разпитват свидетели на четири или пет места в столицата, каза още градският прокурор.

Той добави, че нападателите са били двама или трима, като са използвали пистолети с деветмилиметров калибър. Те са причакали Цанков във входа на блока и са го застреляли от упор.

Изявлението си Кокинов направи след съвещание в прокуратурата, в което участваха главният прокурор Борис Велчев, зам.-градският прокурор Роман Василев, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валентин Йорданов.

Предполагаше се, че би могло да се случи нещо подобно при такива добри полицейски операции, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти след съвещанието.

Той посочи, че

в момента има напрежение в престъпния контингент

и от МВР искат да го приведат в известност, за да противодействат на подобни процеси. Министърът не коментира въпрос дали Цанков е бил важен източник на полицията.

По темата за обиските в "Царско село" и "БулИнс" Цветанов каза, че те са част от полицейските операции, "които трябва да се случат".

За двамата мъже, които пострадаха при стрелбата срещу Цанков, Цветан Цветанов коментира, че те не са обикновени граждани, а "по някакъв начин са познати и известни". Министърът добави, че всичко, което се случи днес, не е насочено срещу обикновените и нормални граждани.

Единият от двамата пострадали, който бил с прякор Куция, е криминално проявен и е регистриран за измами.

Според първоначалната информация двамата ранени при стрелбата са бодигардове на Боби Цаков. Би Ти Ви обаче твърди, като се позовава на свои източници, че те са били случайно на мястото на инцидента и не са придружавали Цанков. Полицията проверявала и двете версии.

Европейската комисия реагира

на убийството в София.

"Нашите първи мисли са със засегнатите от акта семейства. Същевременно убийствата в резултат на стрелба са проблем, по който трябва спешно да се вземат мерки в България", заяви за БТА говорителят на Европейската комисия Марк Грей.

"Всяко убийство е неприемливо. Надяваме се, че българските власти ще изправят извършителите на този акт пред съд колкото е възможно по-бързо", добави той.

Според източници на "Стандарт"

"Нагли" могат да се окажат куршумите,

затворили завинаги устата на скандалния радиоводещ. Отмъщение на едноименната банда за отвличания била една от версиите на МВР за показния разстрел.

Изданието се позовава на разследващи, според които Боби Цанков е дал на прокуратурата информация, помогнала на МВР да закопчае тарторите на бригадата.

Топлата връзка между Боби Цанков и "Наглите" бил соченият от полицията за наркобос Стефан Бонев-Сако. От декември Цанков всеки ден докладвал тайните на подземния свят пред висш магистрат.

Малко след 18 ч. стана известно, че специални части правят

обиски в сградата на "Бул Инс"

на бул. "Дж. Баучер" в столицата, която стана известна през януари 2004 г., когато в един от асансьорите й беше беше взривен и убит босът на СИК и съдружник на братята Маргини Стоил Славов. В сградата са и офисите на братята Маргини.

БТА съобщи, че според неофициална информация акцията има връзка с убийството на
Боби Цанков. Действията на полицаите били на базата на показанията на един от пострадалите при стрелбата.

Според БНТ преди години Боби Цанков е успял да излъже и братя Маргини с 400 хил. лева.

Според Николай Кокинов Цанков не се е оплаквал в прокуратурата от заплахи за живота си. Посещенията му там са били по "професионални проблеми".

На местопрестъплението са били намерени около 15 гилзи от куршуми, съобщи още Кокинов. Мястото остана "отцепено" от полицията и вечерта. Движението по булевард "Александър Стамболийски" не е спряно. Но тротоарът пред входа, където е станало убийството, е затворен за пешеходци.

Николай Кокинов отказа да коментира къде е отивал Цанков, но посочи, че на този номер на бул. "Ал. Стамболийски" действително има адвокатска кантора на известен адвокат.

"Аз нямам нищо общо с това нещо. Няма причина. Не съм съучастник

в някакво убийство и никога не съм желал на даден човек такова нещо. Пак казвам, съжалявам, че се е случило това", заяви за БГНЕС Стефан Бонев-Сако.

През ноември миналата година Боби Цанков съобщи, че е бил преследван Сако с бронирано ауди от светофара на Южния парк до светофара на "Сити центъра" в София.

Според Цанков тогава поводът за тази атака срещу него е първата му книга, носеща заглавие  "Тайните на мутрите. Пряка линия с подземния свят". Тогава Бонев бе арестуван и по-къкно освободен. В една от публикациите си в "Уикенд" Боби Цанков намеси Сако като един от големите наркотрафиканти.

"Дайте да помислим като нормални хора – какво ми е направил Боби Цанков – че бил написал някаква книга? Ами, да пише Боби колкото иска. Аз какъв съм да му кажа да не пише, мен какво ме интересува? Плюс това, нито съм някакъв герой от книгата, нито кой съм аз да съм му герой", коментира още Стефан Бонев.

В. "Уикенд" повече няма да публикува подобни разследвания,

свързани с подземния свят, заяви за БГНЕС след убийството главният редактор на "Уикенд" Мартин Радославов. В това издание Боби Цанков публикуваше свои разкрития за хора от подземния свят.

"Просто не мога да си позволя вече да платя такава цена. Това е вторият автор, който губим", каза Радославов и припомни убийството на писателя Георги Стоев преди две години.

Адвокатът на Боби Цанков, бившият независим депутат Павел Чернев отказа всякакъв коментар около убийството с аргумента, че това е адвокатска тайна.

Изключително съм разстроена, изключително много съжалявам за случилото се, коментира за БТА Ваня Червенкова - бизнес дамата, която преди време заведе дело за измама срещу убития бивш радиоводещ.

Тя добави, че е предвиждала подобно нещо заради острите изказвания на Боби Цанков в публичното пространство.

Той отправяше тежки обвинения срещу хора, които едва ли биха тръгнали да го съдят и мисля, че точно там трябва да се търси причината за това престъпление, каза Червенкова.

Коментари 392
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

392 коментара
 
За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 2 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 2 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 3 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 4 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 4 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 4 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 5 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 5 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 5 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 5 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 5 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

България Преди 5 часа

Според полицията това е рутинен случай

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Свят Преди 6 часа

Унищожена е и руска техника в Донецкия регион на Украйна

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

България Преди 6 часа

То е по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 6 часа

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър