Още по темата

Даниел Дереков, който разказа пред NOVA, че е бил пребит  жестоко от общинския съветник от ДПС Методи Петков, заяви днес, че получава заплахи.

Петков е в ареста, но пострадалият продължава да се страхува и твърди, че е оказван натиск върху него и семейството му да си оттегли показанията. 

„Страхуваме се, предлагат ни пари да се откажем, звънят и на жена ми. Страхувам се за децата ми”, сподели Дереков. 

Междувременно адвокатът на общинския съветник обяви, че той въобще не е участвал в боя, а друг човек е бил на мястото с джипа и телефона на Методи Петков.

Наблюдаващият случая прокурор Николай Пачевски е на различно мнение. Има и свидетел, който потвърждава думите на бития.

От прокуратурата в Плевен съобщиха, че започват проверка на имотното състояние на Методи Петков. 

В четвъртък съдът остави за постоянно в ареста общинския съветник от Плевен, обвинен за изнудване, грабеж със средна телесна повреда, принуда и хулигански действия. 

Според пострадалия, Петков заедно с група от над 20 роми го нападнал, бил с бухалка, заплашил го с изнасилване, накарал го да яде жива риба и го рекетирал да плати 5000 лв.

Причината за побоя е, че Дереков и негови приятели ловили риба в блато на общински терен в близост до рибарник, собственост на семейството на общинския съветник.

Петков и другите участващи в побоя заподозрели рибарите, че крадат от техния рибарник.

Адвокатът му - Серьожа Николов обаче твърди, че по време на побоя общинският съветник изобщо не е бил там. „Вечерта на 25 срещу 26 юли Методи Петков е бил в град Плевен”, твърди защитникът.

„Много погрешна линия на защита е да казва, че не е бил там. Той е разпознат от пострадалия. Всяка една версия, за да бъде успешна, трябва да бъде близо до доказателствата. В случая има недвусмислени  доказателства и прокуратурата няма да ги прескочи никога. С този начин на защита те търсят да се отърват по един много примитивен начин”, коментира от своя страна Марин Марковски, адвокатът на пострадалия Даниел Дереков.  

Методий Петков е задържан и разследван по различни случаи – от побои, рекет и шофиране без книжка до източване на ДДС и купуване на гласове. Той е заподозрян и за намерено взривно вещество при посещение на Бойко Борисов в Плевен през 2012 г. Досега или е оправдаван, или е получавал условни присъди. Последно съдът решава, че е невинен преди месец по обвинението, че заедно с вече бивш депутат от ГЕРБ е искал подкуп от бизнесмен, за да го уреди с евросубсидии.