Още по темата

Мотористи отново на протест пред Съдебната палата. Недоволството им е провокирано от изчезването на турския шофьор Фарук Бекташ, който уби двама съпрузи при катастрофа. 

Вижте как мотористи скандираха „Мафия” пред Съдебната палата на протест.

Стотиците протестиращи хвърляха жълти стотинки по сградата на Съдебната палата. Те искат справедливост, а решението на съда да пусне заподозрения под домашен арест, според тях не е справедливост, съобщава NOVA.

Те настояват за оставката на съдията взела решението, която в момента е в отпуск. Освен това подозират, че на турския гражданин е помогнато да напусне България.

Протестиращите призоваха за подкрепата на всички потърпевши от пътно-транспортни произшествия, защото това е демонстрация за всички хора, които са „почернени от безхаберието на пътя”.

Съдия Недялка Николова, която пусна под домашен арест турчина, убил семейство мотористи у нас, изчезна, пише в. „24 часа“. Нейни колеги споделят през изданието, че Николова е

в отпуск от 2 до 15 август.

52-годишната съдийска скандализира колегите си и обществото с решението, което взе на 28 юли – да пусне под домашен арест турския гастербайтер Фарук Бекташ, който премаза с колата си Бойко и Таня Бойкови.

Още тогава рокери, адвокати и колеги на съдийката предупредиха, че е абсурдно да се налага подобна мярка за неотклонение на убиец на двама души, при това чужденец, който минава само транзит през страната.

Магистратката обаче „повярва“ на Фарук Бекташ, че си е наел квартира и добросъвестно няма да я напуска, докато върви разследването и започне делото срещу него. Миналата седмица обаче стана ясно, че турчинът е изчезнал.

Според източник на вестника

шофорската книжка на Бекташ е отнета,

но от МВР отказват да потвърдят това официално, тъй като в момента тече разследване.

Бившият защитник на турския гастербайтер Васил Крумов разкрива, че е се отказал от клиента си, защото Бекташ му е давал обещания, а след това се е укрил. Той и колегата му Милен Дюлгеров били наети от роднини на турчина от южната ни съседка. Жената на Бекташ, която беше с него в колата по време на катастрофата, пък е отишла да се лекува в Истанбул.

Оказва се, че Фарук Бекташ наистина е наел жилище в София, в кв. „Враждебна“ ден преди заседанието на съда. Хазяинът му отказва коментар, а съседи признават, че са го виждали да пуши пред дома.

В мотивите си съдия Недялка Николова посочва, че престъплението, за което е обвинен Бекташ е извършено при

непредпазлива форма на вина.

„Съдът не е установил съществуваща реална опасност от укриване на обвиняемия с интензитета, необходим за налагането на най-тежката мярка “задържане под стража”, посочва още Николова.

Мотористи, гневни на решението на съдийката, се организират за национален протест, който ще се проведе пред съдилищата в 15 града в 19 ч. в сряда. Пореден протест пред Съдебната палата в София, къде се помещава и Софийския оркъжен съд, в който работи Николова, ще се проведе в 19 ч. във вторник.