Още по темата

Прокуратурата усилено търси турския гастарбайтер Фарух Бекташ, докато рокерите от цяла България подготвят протест пред Съдебната палата в София във вторник от 19:00 часа, който се планира да прерасне в общонационален, пред съдилищата в страната в сряда.

Вижте кадри от протеста от миналата седмица във видеото.

Бекташ беше пуснат от съда под домашен арест, въпреки че не е български гражданин и няма постоянен адрес в страната. Той е обвинен за това, че на 24.07.2016 г. с автомобила си е причинил смъртта на Бойко Бойков и Таня Бойкова на първокласен път І-8, в района на град Драгоман.

Изчезна турският гастарбайтер, убил семейство при катастрофа

Кола премаза два мотора, мотористите загинаха

Изглежда българските власти смятат, че Бекташ може да се е укрил в Турция. Днес от Окръжна прокуратура-София съобщиха, че са изпратили до съдебните органи на южната ни съседка молба за правна помощ за екстрадиция му. Съответно е издадена и заповед за международно издирване на обвиняемия.

В същото време обаче прокуратурата е изготвила и Европейска заповед за задържане на 60-годишния турски гражданин.

Фарук Бекта

ще бъде съден задочно, ако до два месеца не бъде открит,

съобщи днес на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разследващите очакват, че за този период делото ще бъде внесено в съда.

Арнаудова коментира, че не може да се съгласи, че Софийският окръжен съд е трябвало да наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на Бекташ и посочи, че тя се контролира трудно от органите на МВР. Въпреки че Апелативният съд е постановил постоянното му задържане, мъжът вече е успял да се укрие от властите.