Още по темата

Специализираният наказателен съд остави в ареста трима от обвинените в трафик на мигранти полицаи. Четвъртият задържан е пуснат под домашен арест.

Те бяха арестувани при спецакция на МВР вчера, а след това бяха обвинени в това, че са осигурявали чадър за трафиканти. Според разследващите има и данни, че самите те лично са превозвали нелегални мигранти.

От пуснати от органите на реда кадри се виждат големи сума пари, открити при обиските.

Иззети са и мобилни телефони и сим карти.

За ръководител на групата се смята Георги Жеков, който според обвинението е давал указания на другите за това кои коли да се пропускат.

Адвокатите на задържаните полицаи пък твърдят, че няма доказателства, които категорично да сочат, че те са участвали в подобни престъпни схеми.

Вижте кадри от съдебната зала днес:

„Буквално служителите са вземали ТОЛ-такса, тоест за взимали една такса „спокойствие“, която трафикантите са им плащали“, посочи шефът на „Вътрешна сигурност“ старши комисар Румен Ганев.

„И тези хора се прибират вечер вкъщи и си гледат децата, след като са прекарали знайни и незнайни хора. Да, може да са бежанци пострадали от войната, но виждаме какво става в Германия“, заяви той. По думите му става въпрос за изключително добре организирана група. „Работим и по други случаи заедно с другите служби в МВР“, посочи Ганев.

Вижте още:

Задържаха полицаи, изнудвали гражданин

Арестуваха граничен полицай за трафик на имигранти

Задържаха полицай за притежание на фалшиви документи