Още по темата

27-годишният Кристиян Гочев, който е задържан за убийството на майка си Марияна и дядо си Валентин в столичния квартал "Хаджи Димитър", да бъде настанен за лечение в психиатричната клиника на затвора в Ловеч.

Това е поискала прокуратурата.

Съдът уважи искането на прокуратурата Гочев да премине курс на лечение в затвора, който разполага със специализирано психиатрично отделение, предаде NOVA.

Вещи лица също препоръчаха лечение и обясниха, че през 2008 г. когато е бил в Курило, Кристиян отново е бил агресивен към близките си. Мъжът е с диагноза параноидна шизофрения, употребявал е амфетамини, марихуана, екстази, ЛСД, пико и други наркотици, съобщи "24 часа". 

Пред разследващи той обяснил, че чувал гласове, които го накарали да убие близките си.

Казал, че майка му го дразнела, защото била алкохоличка и като дете го тормозела. Гочев е убил първо нея, а след това дядо си. Забил му точило в окото, защото Валентин го гледал по време на убийството.

След като убил брутално роднините си, Гочев дори си поканил гости. Те обаче не разбрали за зловещото престъпление, защото били надрусани. 

От показанията по досъдебното производство стана ясно, че има съвпадение на ДНК-то на обвиняемия върху обектите на престъплението. Но експертизата на вещите лица, които са призовани по делото показва, че Кристиян е бил невменяем по време на извършване на престъплението.

„Съзнава, че трябва да бъде настанен за лечение и не се съпротивлява по никакъв начин.

Вчера е оказал пълно съдействие. Сам си е разказал. Не е имало никаква принуда. Но е склонен да се самонаранява. Той говореше за гласове, които е чувал, които са го наставлявали, връзка с извънземни и други, които не показват нормално поведение”, коментира Рада Лилова, служебен адвокат на Кристиян Гочев.