Още по темата

Съдът пусна под гаранция Радослав Димитров, който е сред обвинените за стрелбата срещу Митьо Очите.

Димитър Желязков беше прострелян на 8-ми юни пред заведение в Слънчев бряг с 5 куршума и оттогава е настанен за лечение. В момента се намира в столичната болница „Софиямед“. След това бяха установени почти 30 души, които имат участие в инцидента. Двама негови гардове също бяха ранени, а един от охранителите му беше убит. Официалната причина е спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара.

Апелативният специализиран съд реши, че един от обвинените – Радослав Димитров може да излезе от ареста, като му беше определена гаранция от 5000 лева:

„Не съм стрелял по никой, не съм участвал в престъпна група, съдействал съм на полицията, не съм осъждан”, коментира самият Димитров пред съда.

Той е в ареста от 16-ти юни, а обвинението срещу него – опит за убийство на Димитър Желязков. Има обвинение и за участие в организирана престъпна група.

Адвокатите му коментираха решението на съда, като заявиха, че той няколко пъти доброволно се е явявал на разпит в полицията.

Освен това „няма и негово ДНК по нито едно от доказателствата, които са намерени на мястото на инцидента“:

„Единственото, което мога да кажа е, че най-накрая справедливостта възтържествува, без каквито и да е било доказателства към настоящия момент относно съпричастността на Радослав Димитров в повдигнатите му обвинения, същият беше задържан почти 2 месеца“, заяви адвокат Калин Господинов.

Защитникът на Димитров обаче изрази притеснение, че може да има опит за отмъщение срещу клиента му:

 „Те започнаха още от самото начало, Радослав беше притесняван още в ареста в Бургас”.

За какво притесняване става дума не стана ясно.

Какво стана от 8 юни насам: 

Над 30 гилзи, 3 пистолета и нож след Митьо Очите

Кой стреля срещу Митьо Очите

Всички от екшъна в "Слънчев бряг" са хванати 

Митьо Очите на командно дишане, нова версия за екшъна

Собственик на 4You: Не познавам лично Очите

Борисов: Няма да жертваме туризма заради няколко главанака

Извадиха от гроба тялото на гарда на Митьо Очите