Още по темата

„Знамената и флаговете, които нашите симпатизанти носят на Бузлуджа, не са, защото е програмирано предварително кой какво да носи, това е емоцията на всеки един български гражданин. Не виждам нищо лошо в това, че на Бузлуджа са се събрали приятели на Русия”.

Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски, отговаряйки на въпрос, защо след като левицата иска следващият държавен глава да бъде патриот на Бузлуджа е имало руски знамена.

Според Свиленски наличието на руски знамена не пречи, а напротив помага българският президент да види още повече своята същност като патриот.

„Да види, че срещу него стоят хора, които мислят и за България, и за световния мир и спокойствие, каквото за съжаление в момента в България и в света няма. Така че това е абсолютно нормално”, подчерта той.

Свиленов заяви, че политиците са забравили за България и се люшкат в едната или другата крайност. „Именно затова, новият президент, който и да е той, трябва да отстоява националния ни български интерес и на Изток, и на Запад, така че България да бъде държава достойна и равностойна в Европейския съюз, а не да бъде джуджето или слугата на една от двете велики сили”, каза депутатът от БСП лява България.