Още по темата

Премиерът Бойко Борисов обсъжда рокади в кабинета, потвърдиха от Министерски съвет. Борисов е готов да предизвика предсрочнипарламентарни избори, ако ГЕРБ загубят президентския вот наесен:

"Може би ще има някоя и друга рокада в кабинета, но първо ще я научи мнозинството, заяви премиерът. Той не пожела да уточни от кои министри е недоволен.

Корнелия Нинова пък се обърна лично към него като заяви, че му дава „48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България“.

Коментарът й е в отговор на призива на Борисов лидерите на партиите да поемат отговорност и да се кандидатират за президентските избори:

„Ако го направите, веднага свиквам НС на БСП, искам номинацията на партията за моето име. Ще ви дам тази битка и ще разговаряме в НДК в нощта на изборите кой кой е“, заяви Нинова.

По думите ѝ, ако Борисов не направи това, ще счита, че той "просто дуе перки и го е страх".

Междувременно БСП внесе в парламента проекторешение, с което възлага на правителството да предприеме необходимите действия да обяви Черно море за демилитаризирана зона.

Инициативата на партията съвпада с вижданията на премиера Бойко Борисов, който настоя за същото преди дни. Повод за коментара около Черно море стана срещата във Варшава на държавите, които членуват в НАТО.

Във Варшава стана ясно, че до края на годината ще се разбере дали Пакта ще засили военните си действия в черноморския регион.

Лидерът на партията Корнелия Нинова коментира, че от БСП искат да знаят „къде се определя външната политика на България. Имаме два отговора – или министрите поемат ангажименти и министър-председателят не знае, което е лошо, или министрите поемат ангажименти и министър-председателят знае, което е още по-лошо“, коментира Нинова.

Според лидера на БСП „тези хора“ ще вкарат България във война.