63

П одобни политици като Цветанов, които искат закрила на престъпници, ако това е вярно, нямат място в политиката. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него независимо как ще се развият във вътрешен план нещата за ГЕРБ (това било техен проблем), с или без Цветанов тази партия щяла да си остане същата.

Защото горчивата истина е, подчерта лидерът на Движението, че Борисов и Цветанов са двете страни на едно и също нещо, наречено ГЕРБ.

Според него е станало ясно, че вече е късно Борисов да изчисти собствения си образ, дори ако се сбъдне прогнозата му, че е "пуснал заместника си по пързалката надолу".

По думите на Лютви Местан, при ГЕРБ е нямало същинска борба срещу престъпността.

Цялата им политика, подчерта той, се свеждаше до подчиняване на престъпния свят на тяснопартийния интерес на ГЕРБ. И тези, които се подчинят на партийната повеля, са били оставяни на мира, дори медиите са били помолени или върху медиите се е упражнявал натиск да осигурят медийния комфорт на престъпния свят - това е значимият факт, смята политикът.

Той отново подчерта, че признанията на Делян Пеевски са значими не с оглед единствено на неговия профил. Много по-значими са, коментира Местан, с оглед на профила на тези, които са го помолили да разпъне медиен чадър.

Още сутринта лидерът на ДПС заяви, че "задкулисието има своите имена - това са имената на лидерите на ГЕРБ"

Председателят на Движението описа следния казус - имаме двама участници в срещите, от които единият признава пред публиката, че подобни срещи е имало, дори загатва някои от темите. От друга страна, имаме един вицепремиер, който упорито лъже, че е нямало такива срещи. Кажете ми кое е задкулисието в случая, попита Лютви Местан. Това, което се казва публично, или това, което се отрича лъжливо - оставям на вас отговора, заключи той.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@