Още по темата

„Питахме хората какво искат да направим и те казаха: Широка коалиция. След което пуснахме кампания за номинации и оттам излязоха едни теснопартийни кандидатури”, коментира Антон Кутев в предаването „Здравей, България” по NOVA скандалите в БСП при избора на кандидат за президентските избори през тази година.

„Няма лошо да има една предварителна битка за номинация. В щатите тя продължава една година”, посочи той. „Член съм на предизборния щаб и на Националния съвет, ще работя, за който и да стане кандидат на БСП”.

Според политолога Татяна Буруджиева БСП е в задънена улица точно преди избори и трябва да търси отговорност от хората, които я вкараха в нея. 

Борисов: БСП се крие зад генерали

Свиленски: Руските знамена на Бузлуджа не пречат

Гласуваме за президент на 6 ноември

В президентски избори проблемът е, че трябва да съумееш да привлечеш категорично около милион и половина избиратели за втория тур, обясни Буруджиева. „Всяка партийна кандидатура има много повече предимства за първи тур, защото там най-важното нещо е мобилизацията на твърдите избиратели. БСП априори е готова да приеме своята партийна кандидатура”, посочи Буруджиева.

Според Антон Кутев разликата в двете кандидатури е, че при Мая Манолова трябва да се прави кампания „навън”, а при ген. Радев трябва да се прави кампания „навътре”.

„Генералът още преди месеци трябваше да бъде представен достатъчно добре вътре в БСП”, смята Кутев. 

Миналата седмица Стефан Данаилов критикува амбициите на Мая Манолова, която според него предизвиква разцепление в БСП.

Тя му отвърна в социалната мрежа „Фейсбук”, където подчерта, че има подкрепата на по-голямата част от партийните организации.