50

Джаз певицата Камелия Тодорова се кандидатира за вицепрезидент на предстоящите на 23 октомври избори, съобщиха от ЦИК.

Тя е подгласник на кандидата за президент Димитър Куцаров. Той е собственик на охранителна фирма и бивш частен детектив, информира Blitz.bg.

"Стандарт" отбелязва, че името на Куцаров нашумя покрай конференцията "Религията в полза на човека", организирана от фирмата му БФК. На форума се събраха висши духовници от всички основни вероизповедания от 20 държави. Миналата година Куцаров организира друга конференция, посветена на енергетиката.

Двойката е издигната от инициативен комитет.

Камелия Тодорова е член на ръководството на Национално движение ДНЕС (Движение за национално единство и спасение), което се обявява срещу монополите.

От 5 август досега заявления за участие в президентските избори в ЦИК са подали 7 партии и 3 инициативни комитета.

Партиите са ГЕРБ, Български демократически форум, ВМРО-БНД, СДС, ДСБ, Национален фронт за спасение на България и "Атака". Срокът за регистрацията на партиите им е 18 август.

Медии припомнят, че освен Камелия Тодорова още един музикант обяви намерение да атакува "Дондуков" 2 - Светльо Витков от Хиподил, автор на хита "Скакауец" .

Той обяви, че ще се кандидатира за президент на 1 април и това прозвуча повече като първоаприлска шега.

През март т.г. популярният певец Мишел Мартели, наричан от почитателите си Сладкия Мики, спечели президентските избори в Хаити. Съперничка на ба.отажа му беше бившата първа дама на страната Мирланд Манига.

Опит да се включи в надпреварата в Хаити направи и хип-хоп звездата Уайклиф Жан, но не бе допуснат.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@