Още по темата

 „Парламентът на Република България изпълни своята функция през този парламентарен сезон, приети са повече от 45 законопроекта и закона“, заяви  Даниела Дариткова от ГЕРБ за Радио „Фокус” – Смолян

„Приключваме сезон, който беше богат откъм законодателна дейност и богат откъм събития в международен план и смятам, че парламентът на Република България изпълни своята функция в синхрон с усилията на правителството да осигурим наистина тази стабилност и сигурност“, заяви още Дариткова.

Тя подчерта, че законопроектите, които са приети през този сезон са в различни сфери -  от земеделските производители до професионалното образование:

„В бъдеще ще се виждат тези промени, защото особено промените в сферата на образованието са изключително важни, за да можем ние да постигнем това ниво и посока на обучение на младите хора, което да бъде полезно на икономиката, на бизнеса и на развитието на регионите”.

По нейните думи финалът на сесията е бил законът за съдебната власт.

Дора Янкова от БСП пък отчита слабо свършена свършена работа:

„Това, което беше задавано като дневен ред в Парламента от управляващите, за мен не беше дневният ред на българския народ“, заяви по темата тя и допълни, че „реално народните представители сме си били на работните места, но друг е въпросът дали със законите, с които сме регулирали обществените отношения сме подобрили живота на българските граждани“.

Професор Михаил Константинов също направи обобщение на политическия сезон.

Ето част от неговия коментар:

„През този сезон беше направен опит да се коригира Изборния кодекс с общо взето палиативни поправки, така че той си остана общо взето стария. Цялата история беше много шум за нищо. Друго, което в последния момент в парламента беше така да се каже.. това беше не резултатът от парламентарни действия, а от действията на Конституционния съд, които отхвърлиха три от въпросите в референдума на Слави Трифонов. А пък парламента отхвърли референдума на Марешки, тъй като не бяха изпълнени някои изисквания на закона. Това са последните действия, които видяхме. Беше определена, разбира се, и дата за президентските избори, сравнително късно според мен, но в законния срок“.