Още по темата

Турският премиер Бинали Йълдъръм е уверил премиера Бойко Борисов, че процесът срещу екстрадирания бизнесмен Бююк ще е справедлив.

Той е заподозрян в Турция във връзки с организацията на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен, сочен за организатор на опита за преврат от 15 юли:

„Вярвам, че експулсирането от България представлява един добър пример за другите страни сред нашите приятели и партньори", коментира Йълдъръм, цитиран от БТА.

За разговора между двамата премиери съобщиха и от правителствената пресслужба:

"Експулсираните от България членове на организацията на Фетулах Гюлен ще бъдат съдени според принципите на правото и справедливостта", цитират изказването на Йълдъръм от правителствената служба.

Двамата са обсъдили и ситуацията с бежанците, като Анкара е предложила на България „механизъм за двустранно сътрудничество по бежанския проблем“.

Засега повече подробности по темата не се съобщават.

Вчера самият Борисов заяви, че се чувства „притеснен“:

 „Ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. Ако трябва на всичките да ни вземат главите, но не трябва да допуснем мигрантската вълна да влезе в България”, категоричен е Борисов. Той подчерта, че „потокът на бежанците вече няма накъде да се оттича”.