Още по темата

Ден след като лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева заяви, че се оттеглят от разговорите с БСП за обща кандидатура за президент, тя отказа да отговори дали ще се кандидатира за президент.

Вчера от БСП коментираха, че действията й клонят именно в тази посока.

„Когато му дойде времето, ще разберете“, заяви Дончева в студиото на „Здравей България“.

Тя поясни и защо не иска да отговори в момента:

„Ако сте малко по-внимателни в прочита на поведението на фигурите ще разберете, че никой, който е минал през тежка мажоритарна кампания, не се натиска да влиза в кампанията. А аз не виждам шансове за БСП“.

Тя все пак коментира факта, че 49 процента от симпатизантите на БСП са дали положителна оценка за „Движение 21“ във вътрешното допитване на партията. Именно това била причината Движението да се отзове на поканата за разговори с хората на Корнелия Нинова:

„Но аз не съм човек, който ще остави да му се качват на главата“, заяви още Дончева.

Въпреки това, определи членовете на БСП като „партия на милионери и пенсионери“, а случващото се, като „една голяма клоунада“.

Според Дончева идеята е „групата, която ръководи, да си наредят нещата и ще намъкнат някакви други формации и персони с една странна роля, която даже не е и поддържаща“.

Във връзка с номинациите за кандидат за президент на БСП до момента, Дончева обясни, че това са лобита на определени кръгове:

„Ген. Румен Радев е номинация за президент на БСП от един бизнес кръг, свързан с оръжейното лоби, който трябва да уреди сметките на социалистическата партия”, даде пример лидерът на „Движение 21“.

Тя е категорична, че Бойко Борисов пък ще е кандидатът за президент на ГЕРБ:

„Да! С много голяма вероятност, защото докато не дойде време за кандидатиране, Бойко Борисов ще има опцията също да поддържа напрежението, както го поддържам и аз“.