83

Т аско Ерменков от БСП и Методи Андреев от ГЕРБ си спретнаха лют скандал в ефир.

В студиото на „Здравей България“ двамата „се хванаха за гушите“, след като бяха помолени да коментират темата „Белене“ и искания имунитет на Делян Добрев:

 „До мен стои един психически лабилен човек, който е невъзпитан и не си е пил лекарствата. Ей, простак такъв”, заяви Ерменков за колегата си от ГЕРБ.

Последва светкавичен отговор от Андреев, който също не му остана длъжен:

„Кой е простак? А вие сте един човек, който е излъгал държавата. Вие сте гьонсурат“.

Сипането на обиди продължи в същия дух, което напълно измести темата, по която двамата трябваше да се изкажат. Вбесеният Ерменков дори направи опит да напусне студиото, но след кратък размисъл отново се върна, а спорът продължи.

Вместо „Г-н Андреев“, Таско Ерменков започна да се бърка и да се обръща към опонента си си „Г-н Методиев“. В отговор пък Андреев го нарече „Арменков“.

Между личните нападки двамата все пак опитаха да коментират и темата „Белене“:

 „Бях изненадан, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Не бива да се търси политически контекст в действията на прокуратурата. Делян Добрев е един честен и почтен човек по отношение на казуса „Белене”, категоричен беше Андреев.

Според Ерменков пък по-големият проблем бил това, че „ние продължаваме да говорим дали да има „Белене” или не трябва, а не защо са продължили плащанията”.

Депутатът от управляващата партия ГЕРБ Делян Добрев стана  поредният политик, замесен в неизгодната сделка за АЕЦ „Белене“.

АЕЦ "Белене" и хъб "Балкан" в снимки

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета му.

„С искането на имунитета на Делян Добрев кръгът на лицата, които ще бъдат обвинени по случая с АЕЦ „Белене“, не се затваря, каза Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор. Тя не уточни дали следващите обвинени ще са с ранг на министър, но поясни, че става дума за длъжностни лица.

Посочва се още, че искането на имунитета на Делян Добрев от главния прокурор се основава на доказателства, събрани от Софийска градска прокуратура за извършено от Добрев в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма престъпление умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на  4 561 697, 27 евро.

Самият Добрев също коментира темата, като заяви, че сам дава имунитета си, но отказва да признае вина.

Освобождават Гагаузов, Димитров и Овчаров от ръководни постове в енергетиката

Плащаме спешно 400 млн. евро на Русия за АЕЦ "Белене"

Борисов: Няма да позволим България да бъде заобикаляна

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@