979

"Държат ни с тефтерчета и бири в обяснителен режим. Това време приключи, никой не е правил повече от нас", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред делегатите на националното отчетно-изборно събрание на партията.

"Друга алтернатива освен ГЕРБ няма,

запомнете го и го вижте", обърна се Борисов към делегатите в НДК. Нали разбирате, щом червените социологически агенции дават, че сме на кантар, това е гарантирано с 3-4%, че ГЕРБ води. Затова сега казват, че АБВ щели да им вземат от гласовете, заяви Борисов и отново отбеляза, че досега е спечелил всички избори срещу Сергей Станишев.

"Вече има багери на дюните, а аз ги спрях за три часа. Да им е честито на еколозите. Аз ги чувах еколозите, аз налагах мораториуми. С ръчички чистихме археология, една година щъркелчетата чакахме на гара Яна, за да може да мине магистралата. Ще ми кажат, че злорадствам, но действително злорадствам, искам да им е мъчно за мен", каза Борисов.

"Гьобелс е признат с две неща в Германия: едното е с максимата, че като повториш едно нещо сто пъти и то става истина и второто - измислил е радиоточката, за да го превърне в практика. Такива са и опорните точки на опонентите на ГЕРБ", твърди Борисов.

"Всички, които искат някога да направим коалиция с БСП, да си вдигнат ръката", призова той аудиторията и отбеляза със задоволство, че няма такива. "Който е да направим коалиция с ДПС, да си вдигне ръката", запита отново и отново констатира, че няма желаещи. "Който е да направим коалиция с "Атака", с "цензурата" - да вдигне ръка", попита отново той и пак отбеляза липса на желаещи.

Предпочитам да сме в изолация, да се борим сами, докато от Реформаторския блок се отнасят така към ГЕРБ и разберат позицията ни,

поясни Борисов. "Всъщност какво най-много плаши българския народ – статуквото, партиите на прехода и задкулисието. Има ли нещо по-голямо от задкулисието да станеш почетен председател на една партия. Има ли по-голямо задкулисие да си мандатоносител на БСП, а да не ставаш премиер, да сложиш някой, който взема решение вместо тебе. Това е задкулисие. Задкулисие е да направиш лаборатория по политика, да извикаш лидера на реформаторите Кънев и до него да сложиш вицепремиера на ДПС – Йовчев. Това е задкулисие", подчерта Борисов.

"Тези (управляващите - бел.ред.) всеки ден говорят, че сме размразили пенсиите, а ние от първия ден започнахме да даваме повече пари за пенсии, а тези лъжци всеки ден твърдят това - внушение, внушение, внушение. Или Станишев - казва, че все още се "колибаели, колко ще се колибаете"?, иронично запита Борисов. Искам да предупредя, да знаят - тези хора действат умишлено, за да загубят арбитража (за АЕЦ "Белене" - бел.ред.) в Париж, да изкарат, че ние сме виновни и след това да го оправят с руската компания", посочи той.

Борисов предупреди да не влезе пак сценария за следващите избори като манипулацията в Костинброд, "което ни отне много проценти - с пропагандата по време на деня за размисъл".

"Ще има много тежки един-два месеца, докато победим през май месец,

докато страхът на хората не започне да преминава", подчерта Борисов. "Опасявам се много от разиграването на етническата карта и искам да кажа, че в ГЕРБ има много български мюсюлмани и българо-мохамедани. Призовавам ДПС да спрат да разиграват етническата карта". Според него е възможен и натиск от Европа върху Станишев и тази тройна, според него, коалиция. Борисов изрази надежда, че ГЕРБ ще имат повече евродепутати от опонентите си. Четиригодишното ни управление бе успешно и в най-тежкото време за света успяхме да удържим, докато цели държави катастрофираха, каза Борисов. "България по това време стана стабилна и построихме повече, отколкото 20 г. преди нас - дъги, магистрали, жп линии, енергийна ефективност", каза той.

"ГЕРБ няма да се обяснява - направеното е добро, грешките ни са отчетени, хората, които са ги допуснали, са отстранени и няма да правим компромис", подчерта той. За лидерите на останалите големи партии той заяви, че говорят непрекъснато за Борисов и ГЕРБ, защото се плашат. За социологическите прогнози "на кантар" за водещо място между ГЕРБ и БСП той каза, че щом дават такива резултати означава, че ГЕРБ води. Ако Орешарски беше малко финансов експерт, ако ги беше дал "по-одобрени проекти", тези 500 млн. (отделени от бюджета за регионите - бел. ред.) по европейски програми те щяха да станат 2 млрд. и 500 млн. Това Орешарски не го направи, защото Брюксел щеше да ги контролира тези пари", смята той.

Повече да не се говори за лидерство в ГЕРБ - решенията трябва да се спускат и вземат от Изпълнителната комисия,

хора милеещи за държавата със своята експертиза. Това ще гарантира, че партията няма да е лидерска, каза Борисов. В заключение Борисов се обърна към членовете на изпълнителната комисия на ГЕРБ, всеки един да публикува на стените си в социалната мрежа във Фейсбук какви ангажименти са поели.

На днешното събрание Бойко Борисов бе преизбран за лидер на партията единодушно с 1102 гласа. Нямаше против и въздържали се. С 1101 гласа, без въздържали се и без против, делегатите избраха за зам.-председатели на партията кмета на София Йорданка Фандъкова, досегашния зам.-председател Цветан Цветанов и кмета на Бургас Димитър Николов. Избрана бе и 11-членна Изпълнителна комисия на партията. В нея влизат председателят Бойко Борисов, тримата му заместници Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@