Още по темата

Хората от Камено спряха трафика край Бургас в знак на протест.

Пред NOVA местните споделиха, че Околовръстният път, през който би трябвало да минават повечето коли и камиони е в окаяно състояние. По тази причина всички превозни средства заобикаляли участъка и навлизали през центъра на града:

 „Абсолютно целия трафик, който минава за Созопол минава през главната улица на Камено и пътят е прекалено натоварен,минават малки деца. Ние не можем да излезем с колите си, аз живея на главната улица,за да отида на работа ми коства едни 15 минути, за да изляза от самия двор”, обяснява Камен Тодоров.

Неремонтираният път води към Созопол и Южното Черноморие.

До блокадата се стигна, след като през седмицата от Агенция „Пътна инфраструктура” върнали писмо до ръководството на община Камено, че в програмата на агенцията „няма предвидени за настоящата година средства за ремонт на въпросния участък“:

„Поне досега не се е върнало нищо. Около 3 млн. ги изчисляваме, че са винетките, които сме платили, а автомобилите, които минават през нашата община и по нашите пътища - на АПИ през общината са. Тук сме промишлен район, достатъчно много са”, коментира кметът на Община Камено Желю Вардунски.

Хората недоволстват от факта, че не си спомнят Околовръстният път да е ремонтиран повече от 20 години, откакто бил изграден:

 „Това е моста на ремаркето, което ми падна преди малко на Околовръстния път на Камено и сега отивам при стругар да го правя”, обяснява пострадалият Иван Василев.

Самите шофьори пък предпочитат глобите пред това да дадат още повече пари за ремонт.