Още по темата

Братът на президента Румен Плевнелиев и съседите му са принудени да живеят сред отпадни води и са се превърнали в заложници на помпена станция, която изпомпва фекалии в комплекс, собственост на руска фирма. 

По-големият брат на Росен Плевнелиев живее в комплекс "Фонтаните сити" в София, който съседите му прекръстили на

"Фекалиите сити".

Там квадратният метър струва 1000 евро. 

Това разказва "Господари на ефира", до които мъжът се обърнал, защото потърсил всички институции, но нито една не помогнала. 

"Проблемът тук е, че това всичко е територия на една руска фирма, но ние мислим, че

все едно това е територия на Руската федерация,

защото се оказа, че не действат българските закони. Фирма "Карат", която е собственик на цялата тази територия и на комплекса, ни е продала апартаментите, но не ни е дала никакви права върху тази помпена станция", обяснява Румен Плевнелиев. 

По думите му малко преди да дойдат от предаването в асансьорите на два блока с около 100 семейства се излели фекални води. Според Плевнелиев това било умишлено, защото ден преди това живущите направили общо събрание, на което решили да поискат данни от фирмата как се е стигнало дотук. 

Заради отпадните води живущите се обърнали към "Гражданска защита", "Софийска вода", тел. 112 и полицията. Дошлият патрул ги посъветвал да съдят фирмата. 

"Но като знам как работят нашите съдилища, предполагам, че три години не трябва

да ползваме баня и тоалетна. В Австрия живях три години и съм убеден, че ако там се беше появил този проблем, все някой щеше да се намери да го реши за две минути". 

Плевнелиев е подал сигнал и до Комисията за защита на потребителите заради сайта на комплекса "Фонтаните сити", защото по думите му сайтът е фалшив, тъй като описаното не отговаря на истината и по този начин лъжат.