Още по темата

21-годишната гимнастичка Цветелина Стоянова излиза от реанимация и продължава лечението в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от там. 

Последната информация за златното момиче даде преди седмица министърът на спорта Красен Кралев, който заяви, че тя няма да има трайни увреждания и че все още е много крехка. 

В късния следобед на 14 юни се разбра, че любимката на публиката е паднала от шестия етаж, на който живее с баба си в блок в столичния квартал "Надежда". Новината за инцидента с Цвети  дойде часове, след като отборът ни замина за Европейското в Израел без нея. От треньорския щаб отрекоха Цветелина да е била претоварена физически, нито че нещо, свързано с художествената гимнастика, може да я е тласнало към това да иска да се самоубие. Илияна Раева при пристигането на отбора в София от Израел заяви, че "ако човек иска да се самоубие, нищо не може да го спре". Момичетата от ансамбъла посетиха Стоянова в "Пирогов" и ѝ занесоха медал от европейското първенство първенството в Израел. Там те с резервата Любомира Казанова спечелиха третото място. Днес те заминават за Олимпиадата в Рио. 

От УМБАЛСМ припомнят, че Стоянова е била приета по спешност, след 

като екип на Спешна помощ я докара с политравма. При постъпването в Спешното на университетската болница „Пирогов” , дежурният шеф екип д-р Илиев от Първа хирургична клиника я оперирал по спешност заради руптура на далака, в резултат на която имала сериозен кръвоизлив. След интервенцията 21-годишната пациентка бе настанена в Централна реанимация.

По време на престоя й лекарите я лекували по най-съвременните стандарти на медицината.

Наложило се да й бъде извършена операция на гръбнака. Екипът на проф. Габровски извършил голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури.

Операцията беше успешна и пациентката се възстановява успешно. Днес я преместваме в Клиниката по неврохирургия, където ще продължат лечението и рехабилитацията й, съобщават от спешната болница. 

Бабата на Цвети: Силни сме, ще преодолеем и това!

Цвети Стоянова казала на баба си само "Аз паднах"

Цвети Стоянова: Усещам, че с края идва ново начало

Златните момичета убеждавали Цвети да не се отказва