Бившият лидер на БСП Сергей Станишев създаде събитие в социалната мрежа „Фейсбук“ и разпраща покани за отбелязването на 125-годишнината на партията в края на юли на Бузлуджа.

Събитието е под надслов „Аз съм БСП“ и организаторите приканват всеки от записалите се за участие да „напише, заснеме с телефон или запише видео или аудио и качи тук своето лично мнение какво за него е БСП и защо подкрепя, симпатизира или членува в нашата вековна партия“.

Сергей Станишев е споделил събитието и от личния си профил, като е призовал социалистите да използват хаштага #АзСъмБСП:

Призивът на Станишев, който сега е лидер на социалистите в Европейския парламент получи отговор от привържениците на БСП и те започнаха да качват свои видеа на страницата на събитието.

Електоратът на партията столетница обаче не е единственият, който се впечатли от призива на бившия български премиер и в мрежата заваляха публикации с #АзСъмБСП, макар и повечето да са комични и дори негативни. Всички си припомнят за времето на комунизма в България, вижте някои от постовете:

Мнозина припомня аварията в АЕЦ "Чернобил" и криенето на информация от страна на тогавашното правителство:

Не са пропуснати и големите опашки пред магазините:

Невъзможността за пътуване зад граница в повечето страни също е спомената:

Някои дори обединиха двете последни мании в интернет - #АзСъмБСП и новата игра Pokémon GO:

Вече дори има и стихотворение, посветено на #АзСъмБСП: