Още по темата

Родни звезди от шоубизнеса, актьори, лекари, адвокати и други публични фигури все още не са платили данъка върху доходите по данъчните си декларации, подадени до края на април, съобщиха от НАП.

От приходната агенция уточняват, че 21 000 са длъжниците към хазната, които закъсняват с плащането на данъците си, които са на обща стойност 17 млн. лв.

От НАП са отправили последно предупреждение

на тези лица и са им предоставили срок от две седмици да заплатят дължимото. Ако след този срок все пак данъците не бъдат заплатени, инспекторите на НАП ще пристъпят към запор на заплати или на имущество, за да съберат парите по принудителен път.

„Принудителното изпълнение е еднакво нежелано и за длъжника, и за държавата. Затова първото, което правим е да насърчим доброволно плащане чрез уведомителни мейли и обаждания на колцентъра и едва в краен случай да използваме принуда.“, коментира директорът на дирекция „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.

Броят на милионерите в България се покачва,

информира „24часа“, като се позовава на данни на БНБ за депозитите в банки. През юни 2015 г. хората с влогове над 1 млн. лв. в банка са били 587, а през юни 2016 г. те вече са 716, като общата сума на техните депозити е 1,7 млрд. лв.