10

Д епутатът в четири парламента Лъчезар Иванов е най-новият преподавател по медицина в Медицинския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Това стана ясно от публикация в сайта на висшето учебно заведение, според която към него се присъединяват общо деветима нови преподаватели.

Според информацията Иванов, известен още като Лъчо Мозъка, е с преподавателска степен "доцент". Новоназначените преподаватели са получили трудовите си договори от ректора на СУ проф. Иван Илчев.

"Докато се занимавам с политика, не смятам да се занимавам с преподавателска дейност. Избран съм за доцент в катедрата по обществено здраве. Доктор съм на науките от 2009 г., преминал съм през ВАК", коментира той пред БГНЕС.

БГНЕС припомня, че през 2012 г. избухна скандал във връзка с явяването на депутата от ГЕРБ на конкурс за доцент в Медицинския университет.

Тогава стана ясно, че две от представените от него публикации не са негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Лъчезар Иванов обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията умишлено.

През 2010 г. той бе принуден да се оттегли от поста на зам.-председател на Народното събрание заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Тогава депутатът напусна и председателския пост на ГЕРБ-София.

Парламентарната дейност на Лъчезар Иванов ще се запомни и с участието му в приемането на лобистката поправка, станала известна като "Мери Джейн" в Закона за наркотичните вещества, която по-късно бе отменена.

През 2009 г. името на Иванов попадна и в скандал с командировка в САЩ, която е била платена от неправителствени организации, свързани с фармацевтични компании.

Малко по-рано бившата съпруга на депутата го обвини в тормоз, а в писмо до американския посланик в София дъщерята на Иванов обяви, че е жертва на домашно насилие от страна на баща си.

Миналата година пък стана ясно, че синът на народния представител е бил задържан по подозрение за участие в грабеж на бензиностанция.

Лъчезар Иванов е бил личен лекар на Бойко Борисов. През 2005 г. той е избран за народен представител от НДСВ, а след учредяването на ГЕРБ става независим депутат и започва да представлява партията в 40-ото Народно събрание.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@