През последните дни българката Татяна Кристи стана известна в интернет с клипове, които иронизират политическата среда и нас.

Видеата ѝ предизвикват противоречиви коментари в социалните мрежи, а целта на Кристи е да иронизира поведението на родните политици.

Динка Динкова Динкова-Динкова, Превантина Бездарова – пиар на Бойко Борисов, Лютинка от село Лайка, община Долни ръб, са само част от образите, в които влиза Татяна Кристи. 

Тя живее в Съединените щати, където работи като журналист, пиар и медиен консултант.

Кампанията на левицата "Аз съм БСП" и послание на тяхна симпатизантка, публикувано в интернет, провокират Кристи да направи видео, което осмива всичко това. 

"Докато си вършех работата на компютъра седнах и се опитах да я имитирам как говори, като вплетох нейното послание в послание, което аз развих, с доста голяма доза комизъм и се получи един абсурден монолог", разказа Кристи в предаването "Събуди се" по NOVA.

Идеята за останалите видеа, с политическа сатира, на Татяна идва с предстоящите президентски избори у нас и поведението на политическите лидери в държавата.

Така се ражда образът на Превантина Бездарова - пиар в Министерски съвет.

"Дори не е смешно. То е безумно тъжно, защото в други държави един месец преди изборите хората залагат кой ще спечели от кандидатите след като кампанията вече привършва. В нашата държава хората залагат кой ще бъде кандидатът за президент един месец преди изборите", коментира журналистката. 

Татяна разказва още, че прави видеата с лекота сутрин, докато пие кафето си, за да се посмее.

Не толкова смешен обаче е фактът, че по свобода на словото страната ни се конкурира с африканските държави и че у нас липсват истински политически сатирици.

"В Щатите има безпощадна политическа сатира, на която никой не може да ѝ запуши устата", споделя Кристи.