Още по темата

Кметът на район „Подуяне“ в столицата също се намеси по темата за асфалтираните дървета на бул. „Владимир Вазов“, които от дни предизвикват бурни реакции в социалните мрежи.

Вчера от „Спаси София“ публикуваха на страницата си във „Фейсбук“ снимки, от които се видя как се ремонтира въпросния участък, а дърветата се обграждат с асфалт:

„Не е възможно такова безумие да бъде одобрено“, коментира по темата кметът Паунова пред "Здравей България".

И веднага добави, че това са „саморасли дървета, които е трябвало да бъдат премахнати“, а след това на мястото да се извърши ремонта.

Въпросната фирма, която извършва ремонта обаче не спазила нареждането и започнала да полага асфалт директно около тях, без да ги изкорени.

От думите й стана ясно още, че „строителният надзор не е упражнил контрола си“.

В резултат – вече поставения асфалт ще се премахне, въпросните дървета и пънове ще се изкоренят. След това фирмата-изпълнител ще преасфалтира отново, за своя сметка.

Въпреки обяснението от страна на общината, новината, че дърветата ще се отрежат също вбеси част от природозащитниците:

„Самораслите и дръвчетата се режат за да се премахнат доказателствата за мърлявия ремонт. Това обаче, по никакъв начин не решава проблема с некачествено направения тротоар. За пореден път ставаме свидетели на реакция целяща да замаже положението, вместо да се мисли какво и как се строи с идеята "ако мине номера", написаха един от потребителите.