Още по темата

При съвместна проверка между Държавната агенция за метрологичен и тeхнически надзор и ИА "Автомобилна инспекция" беше заловен таксиметров шофьор, който мами клиентите с монтирана помпа, която отчита повече пари. Измамата е установена благодарение на таен клиент.

Инспекторът под прикритие се качил в автомобила и помолил шофьора да го откара от Летище - Варна до курортен комплекс в района.

След като стигнали се оказало, че има разминаване между изминатите километри и сумата, която му била поискана според тарифата.

След като се легитимирал, инспекторът разпоредил таксиметровата кола да бъде откарана ​в сервиз​. Там ​било открито монтираното устройство, което вече е конфискувано.

Източник: БГНЕС

По време на съвместната акция са проверени 133 проверени таксита в Каварна, Балчик, Албена, Златни пясъци, Дружба, Варна, Летище Варна, Шумен и Търговище.

При 8 от тях е установено използването на непроверени електронни таксиметрови апарати с фискална памет, заявиха в прессъобщение от Държавната агенция за метрологичен и тeхнически надзор.

Санкцията за подобно ​първо ​нарушение е от 200 до 500 лв.

Източник: БГНЕС