Още по темата

Само преди дни гръцки рапър предизвика международен скандал, след като в текста към песента си заговори за внос на българки и румънки, които се изнасят за бели робини.

TUS, който е изключително популярен в южната ни съседка, качи клипа в международния сайт за видеосподеляне YouTube и клипът вече е гледан от над 915 000 души.

Песента обаче предизвика масово недоволство, особено от страна на българските потребители. Видеото е харесано от едва 8000 души, на фона на над 43 000 нехаресвания, а коментарите на български под клипа са изключително гневни и изразяват възмущението на хората.

Впоследствие самият TUS също се принуди да изрази позициията си по повод "Българките".

В интернет той казва, че единствената причина, поради която прави това видео, е че песента „Българки”, придоби голяма популярност.

„Излъчиха я по новинарските емисии на големите телевизии, но я показаха и в България. Там обаче представиха съдържанието ѝ като расизъм, а не сексизъм.

Затова, бих искал да кажа истината, а именно, че ние харесваме съседните държави, не сме расисти - нито аз, нито моят екип, нито музиката, която представям. Край.

Що се отнася до трафика на хора, бих искал да кажа, че това е нещо, за което всички знаем, че се случва, но го пренебрегваме.

Ако ви е възмутило, че един човек се появи и го каза, това е ваш проблем, не мой. Ако мислите, че ще се спрем след медийната война, която ни водите, правите голяма грешка.

На 25 август ще излезе новият ми диск, който ще е много по-лош и с много по-лоши думи като оръжия, наркотици, проституция", са думите на рапъра.