Още по темата

400 служители на полицията и на Жандармерията пазят мача между сърбите от "Цървена звезда" и "Лудогорец". Част от тях са командировани и от други части на страната.

В Разград е разположено и водно оръдие, което е в готовност да разпръсне хората при евентуална ескалация на напрежението.

Преди това сърбите вилняха в курорта "Слънчев бряг",

подпалиха сепаре в заведение и влязоха в схватка с полицията. Двама полицаи бяха ранени, пострадали са и работещи в атакуваното заведение. Арестувани са 45 от феновете.

Всички случаи на ексцесии с участието на сръбски футболни фенове са станали тази сутрин в централната част в комплекса "Слънчев бряг" между 5 и 7 часа сутринта. На телефон 112 са били получени множество сигнали.  

Първите сбивания на футболните фенове със полицаите били край известна дискотека в центъра на комплекса.

Пострадали двама униформени – те са с хематоми в областта на главата, а един от тях е и с порезна рана около 10 сантиметра в теменната област след удар с палка.

В същото време феновете вилнели на още няколко места в комплекса. В помощ на полицейските служители се включили и служители в търговски обекти, като трима от тях са пострадали.

Опитите на полицаите да озаптят сръбските фенове със стоп патрони не помогнали. Феновете само станали по-агресивни.
 
Във форумите на някои от най-четените сайтове в Сърбия

се отнасят остро към проявите на феновете на "Цървена звезда" в България. 

По информация на Дарик сърбите не са били настанени в нито един хотел в Слънчев бряг заради отказ на персонала.

Още вчера автобусът, в който пътували, е бил спрян от полицаи за проверка на влизане в Слънчев бряг. При претърсването и обиска са открити наркотици. В автобуса са пътували 60 души.

Сръбския отбор е с последно предупреждение от УЕФА.