Още по темата

Забрана за регистрацията на автомобили с обратен волан поиска депутатът Георги Кадиев. Аргументите му са, че при тези автомобили видимостта е по-лоша и вероятността от пътно транспортно произшествие е по-голяма. 

От КАТ няма информация за точния брой на катастрофите с участието на автомобили с обратен волан, но от началото на 2015 г. в медиите е съобщено за над 10 пътни произшествия с участието на такива коли.

Ограничение на регистрацията на автомобили с десен волан или пълна забрана за движение на такива действа в 16 държави, сред които са Словакия, Полша, Хърватия и Сърбия.

С тази новина започна днешният обзор в новия епизод на "Историите, които ви вълнуват в 90 секунди".

И още:

Известен рапър от Гърция предизвика скандал със своя песен, в която говори за нелегален трафик на жени и търговия с бели робини, а българките и румънките са представени като стока за продан и лесен начин за забогатяване на трафикантите. Текстът не се хареса дори на гръцки меломани, които твърдят, че примерът, който се представя на подрастващите, е притеснителен.

У нас текстът на песента предизвика вълна от противоречиви коментари.

Някои смятат, че не трябва да се обиждаме от думите на рапъра, а да се гордеем, че винаги сме били предпочитани пред гъркините. Други са на мнение, че не може да се очаква нещо по-различно от подобен певец и стил музика.

Трети пък се разгневиха повече от факта, че все още няма реакция от българските институции.

Научете още от най-интересните новини в канала "Историите, които ви вълнуват в 90 секунди" във Vbox7.

Вижте още:

НАП: Звезди, лекари, адвокати дължат 17 млн. лв. от данъци

Какво вбесява различните зодии

Ловенето на покемони всъщност е и полезно