Още по темата

Сезонът на пътуванията в „Здравей България” продължава с разкриването на малко познати, уникални кътчета у нас, всеки петък в рубриката на NOVA „Опознай България“.

След Николай Дойнов и Евгений Дайнов, тази седмица в ролята на екскурзовод влиза Никол Станкулова, която разкрива едно много специално за нея място - селото на прадедите ѝ – Рельово, в района на Самоков.

Посещение на римската крепост Цари Мали Град, чиято цел някога е била да охранява римските пътища към Цариград, ще сложи началото на вълнуващото пътуване към миналото и българските традиции.

Напълно възстановена и доста атрактивна за любителите на историческите местности у нас, античната крепост над село Белчин е обявена за паметник на културата с национално значение и фигурира в списъка на 100-те национали туристически обекта на България.

Пътешествието на Никол продължава с посещение в дома на баба ѝ, където жени от самоковския край ще изпълнят няколко шопски песни и ще покажат типични за района ястия и обичаи.

Екипът ще има възможността да опита домашно приготвена от бабата на Никол баница, а зрителите ще чуят каква е тайната на приготвянето ѝ.

Пикник в планината край селото до стара църква и още любопитни местности от самоковския край предстои да видим в новия епизод на „Опознай България” – този петък в „Здравей, България” по NOVA.

„Опознай България” е най-новата рубрика на „Здравей, България”, която NOVA реализира съвместно с уебсайта Оpoznai.bg, част от портфолиото на "Нетинфо".

Всеки петък в „Здравей, България” известни личности показват непознати места от родината ни и разкриват защо са толкова специални за тях.

А за всички любители на пътешествията, най-изчерпателният каталог на забележителностите в България Оpoznai.bg предоставя над 5 000 статии с полезна информация за природни обекти, култура и изкуство, събития, места за забавления и подслон.