Още по темата

Транспортна блокада в Пловдив. Движението в половината град е затруднено заради ремонтите на централни булеварди. Те причиняват огромни задръствания и изнервят шофьорите под тепетата.

В момента в Пловдив едновременно се ремонтират няколко ключови улици и булеварди. Работи се по части от централните булеварди „Руски” и „Шести септември”. Това създава истински хаос в града, тъй като задръстванията и затворените улици изнервят шофьорите, а пешеходците си проправят път през разбити булеварди и пешеходни пътеки, съобщава NOVA.

Един от най-важните обекти е „Коматевско шосе”, където се подменя настилката и се работи по изграждането на нова канализация.

Продължава ремонтът и на отсечка от големия булевард „Васил Априлов”, който стартира преди седем месеца.

От новата седмица положението ще стане още по-тежко, тъй като предстои затварянето на още важни пътища.

Междурвеменно километрични задръствания се образуваха по пътя Пловдив - Асеновград - Смолян поради извършване на ремонтни дейности.

Към настоящия момент не са подавани сигнали за пътнотранспортни произшествия по трасето.

Укрепването на скалите край път II-86 Пловдив-Асеновград-Смолян продължава, като сега се работи по някои от участъците в района на Нареченски бани.

Движението се контролира от служители на КАТ. Това създава предпоставки за образуването на дълги колони от автомобили.

Източник: БГНЕС

Срокът на въведеното ограничение по пътя и за завършването на ремонтните дейности е до 15-ти август.

Тунелът при км 33 е затворен за преминаване и в двете посоки, поради извършване на ремонтно-възстановителни работи. Ограничението е валидно до края на месеца, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на тунела.

При км 39 завършиха ремонтно-възстановителните дейности по тунела, но започнаха изкопни дейности по пътната настилка. Препоръчва използването на обход през пътя Девин-Кричим. На мястото на ремонтните дейности е поставена светофарна уредба, която регулира движението.

Източник: БГНЕС

Ремонтът по пътната настилка пред третия тунел трябва да приключи до края на месец август.

При възможност да се избягват пътувания в участъците с ремонтни дейности, посъветва дежурният в Областно пътно управление.

Източник: БГНЕС