Още по темата

Правосъдният ни министър Екатерина Захариева беше глобена с 200 лева за шофиране с превишена скорост. Санкцията била наложена от полицията в Търговище. Тя била обжалвана, но Районният съд в града потвърдил наказанието, съобщава вестник „Труд”.

Електронният фиш е издаден на Захариева в качеството й на представител на Министерството на правосъдието, след като служебен автомобил на ведомството бил заснет с камера да се движи със скорост с 42 км над разрешената.

Нарушението било засечено на 10 февруари по обед в район на Търговище, където максималната позволена скорост за движение е 60 км/ч.

В жалбата от министър Захариева се твърдяло, че фишът е незаконосъобразен. Но според решението на съда глобата е наложена правилно на Захариева като законен представител на юридическото лице. Освен това тя не е подала с писмена декларация с данните на истинския нарушител.

Справка на пресцентъра на правосъдното министерство показва, че с автомобила тогава пътувала заместник-министър Красимира Филипова. Тя бързала за Варна за откриване на ремонтирано затворническо общежитие. 

На шофьора на служебния автомобил е направена строга забележка и предупреждение да спазва законите, съобщи Иван Димов от пресцентъра на ведомството.