Още по темата

МВР започна разследване срещу неизвестен извършител заради случай на изнасилено малолетно момиче в Слънчев бряг, съобщиха местни медии.

Става въпрос за 13-годишна украинка, която твърди, че е насилена на Южния плаж в курорта.

Според Flagman.bg, случаят умишлено се прикривал, тъй като стана ясно, че сигналът е от преди 3 дни. От медията твърдят, че според говорителя на ОД на МВР Цветелина Рандева напоследък имало забрана в сводката да попадат случаи на изнасилване.

Концесионерът на Южния плаж в "Слънчев бряг" Иван Дончев пък изцяло отрече такъв инцидент да е ставал в района:

 „Нямаме информация за соченото изнасилване, но ако действително има подобно престъпление, то се е случило на съвсем различно място в курорта или извън него".

Думите му по-късно бяха опровергани, след като стана ясно, че са взети проби и ДНК за анализ, а властите заявиха, че според свидетелските показания случаят е станал в района на „Какао бийч“ около 2 часа вечерта.

Има доказателства, че пострадалата е била принудена към извършването на половия акт със сила, съобщи Darik.bg

Концисионерът пък поясни с писмо до медиите, че „нападението не е станало в концесионната им територия, а на неохраняема и нестопанисвана от никого ивица, известна като "нудисткия плаж".

„За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10г. до 20г.“, посочват още прокуратурата.