Още по темата

Ивелина Вескова майката на 17-годишното момче, което беше пребито и наръгано снощи близо до Първо полицейско управление заяви, че синът ѝ е нападнат от фенове на футболния отбор „Левски“. Според свидетели става дума за футболни агитки.

„Синът ми е стоял с двама негови приятели и играл някаква игра с покемони. Както са стояли, около 20 човека с качулки, с лопати, с бухалки, с тръби са започнали да ги бият. В гръб са го ударили. Разцепена му е цялата глава. Всичките сухожилия на ръката са сериозно увредени”, каза майката пред NOVA.

Тя е убедена, че синът ѝ е нападнат от фенове на „Левски”. „Става въпрос за агитка на „Левски”.

Те са си мислили, че синът ми е от ЦСКА и затова са ги нападнали, а той е от „Левски”и е тренирал 10 години на „Герена”.

Запознахме се и с другото дете, което е наръгано. И него са го питали „Ти от ЦСКА ли си?”, той е казал „Не” и са започнали да го ръгат!“, каза тя.

17-годишните момчета са настанени в „Пирогов”. Едното момче беше намушкано на спирка на градския транспорт, а неговият връстник беше пребит и също наръган на метри от 1-во полицейско управление в столицата.

Тийнейджърите са приети в спешното отделение на „Пирогов” с множество рани и са оперирани.

Едното момче е с рани по главата, гърба и ръцете, а другото с тежки наранявания на главата и други части на тялото. И двамата са без опасност за живота. Според учениците, нападателите им били с качулки и бръснати глави.

Петима младежи, на възраст между 14 и 19 години, са задържани,

заподозрени в съпричастност към побоя над двамата младежи.

В същото време Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за опит за убийство по хулигански подбуди, което се наказва дори с доживотен затвор.

В двама от тях е открита засъхнала кръв, като тепърва ще се установява дали е от пострадалите младежи.

Процесуално-следствените действия по случая продължават. Предстои назначаването на различни експертизи и действия по разследването под наблюдението на Софийска градска прокуратура, както и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Проверява се съпричастността им към други подобни деяния, извършени на територията на София. Столичните полицаи продължават издирването и на други участници в нападението.