Още по темата

Разследването на случая, при който кметът на Трън блъсна дете с джипа си, ще бъде възложен на Районната прокуратура в Перник. Това е решил главният прокурор Сотир Цацаров.

Той вече се е запознал с материалите по досъдебното производство и е разпоредил разследването по делото да се проведе в район, различен от този на Районна прокуратура – Трън. Така работата по случая се прехвърля на обвинителите от Перник.

С постановление на окръжния прокурор в миньорския град разследването е иззето от органите на МВР

и е възложено на следователи от следствения отдел на Окръжна прокуратура – Перник.

При инцидента, станал през ноември миналата година, тежко пострада 6-годишният Ивайло. Той отивал на училище, тръгнал да пресича една от улиците наблизо и бил пометен от джип, зад волана на който седял кметът Станислав Николов.

Детето било настанено в болница със спукан далак и разкъсан черен дроб. Според протоколите в полицията обаче момчето не било блъснато, а само се ударило в автомобила. И така си причинило средна телесна повреда.

Делото е докладвано три пъти в Районна прокуратура – Трън и обвинителят е давал допълнителни указания за продължаване на събирането на доказателства. Нареждал провеждане на разпити на свидетели и назначаване на допълнителни експертизи.

На 12 юли тази година досъдебното производство е изпратено от разследващия полицай на прокурора с писмено мнение за прекратяване на наказателното производство, тъй като

деянието не е престъпление.

Три дни по-късно е разпитан очевидец на катастрофата. Според показанията му първоначално той е бил заплашван да не дава верни показания, защото щял да остане без работа.

Въпросният свидетел твърди още, че по време на разпита му в полицията разследващият полицай му е дал предварително написани негови неверни показания, които е подписал, тъй като се страхувал за себе си и за децата си.