Още по темата

Серия от нападения на тийнейджъри в София. За последния месец има регистрирани 15 подобни случая, съобщи NOVA.

Двама младежи са в болница, след като снощи бяха наръгани с ножове.

Според МВР става дума за футболни запалянковци със скинарски наклонности, които нападат младежи заради футболните им пристрастия или ако са от ромски произход.

Задържани са 11 души на възраст от 15 до 19 години,

като групата е отговорна и за побой над мъж от ромски произход, станал преди десетина дни в столичния квартал  „Батанова воденица”.

В понеделник бандата напада отново. Първата жертва е 17-годишен ученик, пребит около 19:00 часа на кръстовището на бул. „Шипченски проход” и „Николай Коперник”. Момчето е пребито,  защото е заподозряно за фен на ЦСКА. Нападателите бягат и час и половина по-късно вече са в центъра на София, където на автобусна спирка бият и ръгат друг 17-годишен, отново заподозрян, че е от ЦСКА.

Първият побой става пред очите на Даниела. „Целият беше в кръв, две момчета или три почнаха да тичат надолу”, разказва тя.

„Синът ми е седял с приятели и са играли покемони. И както са си седели, 20 човека с качулки, с лопати, с бухалки, с тръби са започнали да ги бият”, разказва Ивелина Вескова, майка на наръгания Кристиян.

Приятели на едно от пострадалите момчета, които прекараха деня си пред "Пирогов" заявиха за Darik, че се страхуват да излизат в квартала си:

"Т.нар. ултраси на Левски са обикаляли из кварталите, за да търсят ЦСКА-ри, за да ги бият и са го помислили за привърженик на този отбор. По-скоро ни е страх да не ги видим пак. Всичко се е случило на 50 крачки от районното, полицаите не са се отзовали навреме".

„Става дума за една безпричинна младежка агресия”, обясни Георги Костов, главен секретар на МВР.

„Повдигнато е обвинение в опит за убийство. Намерени са брадви със засъхнала кръв по тях”,

обясни Румяна Аранудожа, говорител на главния прокурор

Според разследващите нападателите са ултраси. „Става въпрос за фенове на „Левски””, обясни Младен Маринов, шеф на СДВР.

Шефът на синята агитката обаче е категоричен, че не момчета от крайната фракция „Синя хунта” стоят зад нападенията.

„Утре, ако правителството падне, най-вероятно полиция, прокуратура и компетентните органи ще обявят, че това се е случило благодарение на „Синя хунта”, коментира Степан Хиндлиян, председател на фенклуба на „Левски”.

Двете нападнати вчера момчета са без опасност за живота и се възстановяват в „Пирогов”.