Още по темата

Пожар изпепели няколко къщи в благоевградското село Селище. Сигналът е постъпил малко след 14 часа днес. Няма данни за пострадали хора.

Изгорели са поне пет къщи.

В гасенето на пожара са се включили пожарникарите и служители на горското стопанство, както и много доброволци от селото. Следобед огънят бе овладян, но все още има няколко огнища, които са активни.

Гасят пожара в с.Селище
Гасят пожара в с.Селище Източник: БГНЕС

56-годишен мъж от Свиленград е задържан за съпричастност към пожара между свиленградските села Лисово и Левка,

съобщи ОД на МВР - Хасково.

Земеделският работник разчиствал храсти, за да изпълнени условията за получаване на субсидии за пасище. От МВР посочват, че най-вероятно искри от селскостопанска машина са довели до запалването на пожара. Мъжът опитал да загаси огнището, но силният вятър раздухал огъня и го разпространил.

Днес предиобед стихията бе обхванала 3000 декара. Няма опасност за населените места в района, уверяват от ОД на МВР.

Срещу 56-годишният мъж е образувано досъдебно производство за предизвикване на пожар поради непредпазливост, уточни говорителят на ОД на МВР Нина Николова.

В гаденето на пожара край Лисово днес се включиха и 30 военнослужещи.

За едно денонощие пламъците са унищожили над 3000 декара гора, над 900 декара от нея са бадемови насаждения. Пожарът избухна в четвъртък. Пламъците бяха спрени до дворовете на първите къщи на Лисово.

В гасенето участва и вертолет Ми-17 от състава на авиобаза Крумово. Изпълнени са общо 30 захода за гасене на огъня.

Източник: БГНЕС

Пожар избухна и близо до град Казанлък,

като огънят е избухнал между село Копринка и едноименния язовир. Сигналът за пожара е подаден малко след 16.00 часа днес. Горят сухи треви и храсти. Притеснителното е, че има вятър, а в близост има голяма борова гора. Полицията и пожарната са на мястото и се работи по потушаването на огнената стихия. 

Пожар горя и до вилната зона на Казанлък
Пожар горя и до вилната зона на Казанлък Източник: БГНЕС