Още по темата

Резиденцията на семейство Баневи в столичния квартал „Бояна” е била подпалена тази нощ.

Неизвестни нахлули в имота, залели със запалителна течност мебелите и драснали клечката, предаде NOVA. Това е станало около 02:00 часа.

Известното семейство не е било в имота си в София,

но е трябвало да прекара нощта там, което нападателите вероятно очаквали. 

От охранителните камери се вижда, че двама маскирани са запалили имота, а щетите били за стотици хиляди, твърдят от фамилията. 

Икономката на къщата разказва,

че всичко в дома е много скъпо и че се виждат следите от влизането с взлом. Най-пострадали са холът и трапезарията. 

От МВР работят по версия умишлен палеж. 

Източник: Nova.bg

Последният скандал около бизнесмените бе през април, когато изтекоха документи от мащабното журналистическо разследване около аферата "Мосак Фонсека"

Николай и Евгения Баневи са две от българските имена, които се появяват в документите от Панама. Семейство Баневи и още няколко повтарящи се имена са вписани като акционери или пълномощници на няколко фирми на Сейшелите, Бахамите и в Панама между 2005 и 2015 г., сочат данните, получени от “Зюддойче цайтунг” преди повече от година и споделени с Международния консорциум на разследващите журналисти.

“Не виждам нещо нередно в това. Не познавам бизнесмен, който да няма офшорки. Това са законни практики. Плащаме си редовно данъците”, заявява г-жа Банева,
потърсена за коментар от  "24 часа". „Не се боя от проверка на НАП”, подчертава тя.

Няколко са офшорните фирми, свързани със семейство Баневи. Те са регистрирани между 2007 и 2015 г., което Евгения Банева коментира така: „Със сигурност има на много места, защото има територии, които са били офшорни зони, после вече не са. Законодателството се променя”.